Tai frunză la câini

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 31 Ian 2013 | 3159 vizualizari

Comentarii (31)

31.01.2013, 05:55

Buna dimineata Parinte!

31.01.2013, 05:57

Neaţa bună Carla

31.01.2013, 05:59

Taie Padre, ca venim sa te ajutam!
Buna dimineata!

31.01.2013, 06:02

`neata,Padre !Eu stiu ce faceam anul trecut pe vremea asta,ma chinuia talentul sa muncesc la unii de la Kaufland ,memorabil,ca n-am sa uit niciodata.... nu blogul tau ci aia de la ''K''...

31.01.2013, 06:16

Neaţa bună Meri

31.01.2013, 06:17

Ceva-cava ştiu Cleme, că-mi aduc aminte de zicerile tale pe celălalt site. Neaţa bună

31.01.2013, 06:21

Aseara am zis ca plec in pat, dar am gasit o poza dintr-un abecedar si am postat-o, amuzandu-ma pe moment, dar apoi m-au napadit niste amintiri placute si n-am mai putut adormi usor, am simtit asa ca un gol in suflet.... Mereu am zis ca daca as putea da timpul inapoi as face multe altfel si cu semenii m-as purta altfel...si multe altele.
Anul trecut pe timpul asta cred ca imi beam cafeaua, inainte de a pleca la munca si mai adunam niste puncte pe la "Castleville" pe facebook )acum adun puncte pe aici
Pfuuuu, ce mult am scris, m-ai contaminat

31.01.2013, 06:26

Da Meri, dar la anul, dacă mai pun întrebarea vei şti sigur că ai comentat la mine la blog) Mulţumesc de timpul acordat, mai ales că eşti pe fugă dimineaţa

31.01.2013, 07:20

Ah , Padre, ce m-ai atins iar .
Pierd multe ore frecand menta,suna mai misto asa, ca macar miroase mai bine si parca macar un ceai as putea prepara , ca frunza aia la caini nu-i chiaaaar de niciun folos.
Nu c-as fi inutila societatii, insa sunt PERFECT CONSTIENTA ca multe as putea face dar sportul asta de care zici tu se lipeste si de mine...
Categoric ca stiu si eu ce faceam, ca aveam acelasi program, imi beam cafeaua in timp ce mancau puiii micul dejun, dar nu ma ajuta cu nimic, ca nu-i ceva pentru suflet...
E un subiect pe care l-am mai discutat impreuna si ajung intotdeauna la aceeasi problema - vointa
Zi buna, padre. Azi vor ramane cainii flamanzi

31.01.2013, 07:31

Gaby eu mă declar nevinovat în privinţa blogului meu. Eu cu menta nu ştiu care-i baiul dar ştiu că deseori rutina cotidiană chiar ne face să uităm de ieri pe azi ce am făcut alaltăieri.
Că am mai vorbit ştiu, şi ştiu c-om mai vorbi, că deh, cineva trevuie să facă şi asta, de tocat frunză zic)) dar doar uneori.
Neaţa bună

31.01.2013, 08:02

Bună dimineața, Padre! Rutina, bat-o vina, ne omoară timpul și mintea! Anul trecut pe vremea asta, mă pregăteam intens, cu lucrări ptr. Târgul de Dragobete.

31.01.2013, 08:10

Neaţa bună Cristina! Se vede treaba că tu cam ştii ce făceai anul trecut la timpul ăsta, cu toată rutina. Spor la treburi azi!

31.01.2013, 08:35

Frumoase cuvinte, dureros subiect si pt mine.....frunza la caini....dar eu ma trezesc dimineata si pun inceput bun....ca nu mai ramane nimic de acel inceput....ne, ce sa faci, dar totusi vreau....! Multumim parinte si pentru lectia de astazi!

31.01.2013, 08:47

Mulţumesc frumos şi eu Ana pentru sinceritate şi pentru gândul bun.
Şi apoi, de câte ori eu nu am plecat dimineaţa (să dau exemplu doar de acest site) cu un cuvânt bun şi până seara m-am hlizit peste măsură

31.01.2013, 08:51

Buna dimineata Parinte!!!
Frumos articol, dar parerea mea difera putin de continut.
Cine are un loc de munca, o familie, copii de crescut, gospodarie, batrani de ingrijit, etc...nu cred ca taie frunza la caini (doar pentru ca mai si sta putin).
A taia frunza la caini = pierde vara, deci unul care nu face, nu produce sau realizeaza nimic niciodata.
Anul trecut pe vremea asta...sigur eram ocupata la locul de munca, caut agenda...dau amanunte???
Multumim Parinte pentru articol, o zi cu spor, sanatate si putina voie buna!!!!

31.01.2013, 08:55

Mulţumesc frumos Zamfira Tu vrei să fii mai indulgentă, am văzut eu. Eu am fost mai intransigent un pic Am zis şi eu, că deh, vrem-nu vrem uneori mai tăiem şi frunză la câini, că nu suntem perfecţi.
Spor să ai şi tu cu toate cele de folos la casa ta

31.01.2013, 08:56

Buna dimineata Padre!
Acum un an faceam exact acelesi lucru, la acelasi birou, pe acelasi site. Rutina ne omoara!

31.01.2013, 08:57

Neaţa bună Vladimir Înseamnă că ai o constanţă militară în activităţile tale bag eu seama Spor să ai

31.01.2013, 10:09

Parinte , eu cred ca indiferent ce am facut , nu in ultimul an , ci in mai toti anii vietii mele , a fost de fapt o taiere de frunze la caini .Sunt un om oarecare , nici mai bun si nici mai rau decat altii , de aceea nu eu sunt de plans . Gandeste-te la cei care ar fi putut insemna ceva pentru tara asta si s-au simtit si inca se simt ca niste taietori de frunze la caini , daca au facut prostia sa ramana in tara .
Sa revin la statutul meu de om simplu , cu posibilitati modeste .Indiferent cat efort am depus la serviciu de-a lungul a 26 de ani , daca intreprinderea unde lucrez a mers din rau in mai rau , eu de fapt si de drept am taiat frunze la caini .Nu ma intereseaza scuzele de genul "ce puteam face eu singur impotriva tuturor , care nu vor decat sa se mentina un sistem falimentar dar care le aduce un salariu si , unora ,beneficii neimpozabile .Toti au scuze , toti arata cu degetul in alta parte , indiferent cat de sus urci in ierarhie (si eu am ajuns aproape de varful ei ) .Cu ce pot eu impiedica aceasta "taiere de frunze la caini " care spoliaza intreprinderea si perverteste chiar si oamenii care aveau o doza de bun simt in primele lor zile de serviciu ? Cum pot eu curata un izvor ,daca majoritatea celor din jurul meu fie se pisa in el , fie se uita pasiv sau complice la cei care distrug orice sansa de mai bine ?
Sunt locuri in tara asta unde ai doar doua variante : sa dai spaga si sa te faci ca lucrezi sau sa fii in varful "lantului trofic" , sa colectezi micile si marile "dividende" ,pastrandu-ti partea dar donand grosul "profitului" celor care vegheaza din umbra
la mentinerea trendului descendent al activitatii .
Indiferent de forma de proprietate asupra mijloacelor de productie , vei intalni , intr-o forma sau alta , o activitate de genul celor pe care ti le-am povestit .
Avem nevoie de un alt sistem social , economic si politic .

31.01.2013, 10:25

Costel, un oarecare sunt şi eu, şi zic asta ca cetăţean, ca purtător al unui CNP de identificare în orice colţ al lumii. "Tăiatul frunzei" este o metaforă, una care uneori/deseori se potriveşte în anumite momente ale vieţii.
După cum ştii, personal mă feresc să fac afirmaţii cu conotaţii politice, şi nu pentru că nu m-ar duce mintea, ci pentru că-s lucruri în care nu trebuie să fiu prezent.
Nu un nou sistem social, economic ori politic ar schimba lumea, nicidecum, ci lumea trebuie schimbată din interior, din modul de gândire şi trăire al fiecărui individ (ca să nu zic suflet). Şi totul pleacă de la faptul că oamenii nu au înţeles nici măcar acum, după milenii de omenire că de fapt nu partea materială a omului e cea mai importantă în existenţă ci cea spirituală şi de conştiinţă. De ce? Pentru că aşa cum ştim toţi, nimeni nu pleacă cu nimic de pe aici, cu nimic material. Dacă raportăm totul la materie, cu adevărat nimic nu facem într-o viaţă întreagă decât să tăiem frunză la câini.

31.01.2013, 10:26

Buna dimineata Padre
Probabil noi,cei ce avem munca mai mult decat am putea duce,credem cu adevarat ca asta e si realitatea.Judecand lucrurile la rece,imi dau seama ca nu-i chiar asa.
Chiar si la serviciu,dupa o perioada extrem de aglomerata,urmeaza zile in care nici nu mai poti face nimic,esti ca un robot fara baterii,chiar a taia frunza la caini e prea mult.
Chiar daca dupa munca solicitanta simt nevoia sa fac lucruri care sa ma destinda putin,sa gatesc,sa discut cu prietenii pe net,imi dau seama ca acestea nu prea-mi sunt folositoare cu adevarat.As putea sa fac alte lucruri mult mai folositoare,pentru ca imi amintesc de vremuri cand faceam si activitati mai folositoare sufletului meu.
Nu stiu cata frunza oi fi taiat anul trecut,dar stiu ca pe vremea asta,faptul ca oamenii dragi mie au inceput sa aiba probleme si acestea m-au solicitat cam tot anul.La asa ceva nu pot sa fiu indiferenta niciodata.

31.01.2013, 10:27

Uita-te la Motanel .Sa stii ca provine dintr-o familie unde munca a fost o religie si vezi cum a fost rasplatit de societate .Intreaba-l cum sta cu sanatatea , cu viata de familie si daca ai lui copii au fost multumiti ca tatal lor si-a dat sufletul la slujba .Si cu toate astea , poate vechiul lui loc de munca nici nu mai exista .Sau , poate , e o trista umbra a forfotei de altadata .La ce bun o viata model , sacrificata pentru a face ceva util daca in nu raman decat amintiri (unele frumoase , e drept ) si in rest , multa cenusa .
Imi cer scuze ca am pus "reflectoarele" pe tine , Motanel , dar imi pari cel mai bun exemplu al sentimentelor ce ma incearca acum . Poate tu nu gandesti ca mine , poate te simti stanjenit ca te-am pus pe scena fara sa te intreb , dar meriti sa se vorbeasca despre tine si familia ta . Daca am fi avut mai multi ca dumneavoastra , nu am fi ajuns unde suntem acum , indiferent de domeniul de activitate .Imi cer scuze daca am avut o interventie inoportuna .

31.01.2013, 10:32

Neaţa bună Dia
Taman comentasem mai sus, la Costel că de multe ori, acordând prea mare atenţie materialului din noi, celui pe care îl folosim ori îl dorim, uităm de ceea ce este mai imoprtant (zic eu) în viaţă. Evident că orice lucru care ne destinde, ne aduce un zâmbet este binevenit, chir discuţiile pe net cu prietenii. Numai că unoeri chiar trebuie să ne plecăm mai mult, mai serios spre cele ale sufletului, spre cele ce privesc pe cei dragi, pe legătura cu cele care întreţin viaţa, speranţa.
Ştiu, frunză la câini tăiem toţi, într-o formă sau alta, dar asta nu trebuie să fie decât momentele de pauză scurtă în care să cântărim ce e mai important în viaţă.

31.01.2013, 10:36

Costel,sunt intru totul de acord cu ceea ce ai spus despre Vladimir

31.01.2013, 10:38

Asa este Padre,schimbarea intotdeauna trebuie sa vina din interior.Frumusetea interioara se va reflecta intotdeauna pe chipul nostru.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola