Tipsuri pentru o ciorba perfecta

Postat de susu in Tipsuri pe 29 Iun 2012, 13:23

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Tipsuri pentru o supa sau ciorba perfecta:

Eu sunt o ciorbareasa, mananc de care-o fi. Va impartasesc cateva pareri despre cum trebuie sa facem ca rezultatul ciorbei sa fie cel mai bun:
- eu calesc un pic ceapa apoi morcovul si capia (chiar daca e mai putin sanatos)
-morcovul il dau prin razatoarea mica (pentru o culoare frumoasa data de morcovul calit)
-nu lipseste niciodata morcovul si ardeiul rosu
-folosesc din toate felurile de albitura: telina, pastarnac si patrunjel (cand am)
-albitura o dau prin razatoarea mare mai degraba decat s-o toc marunt
- legumele nu trebuie sa fie taiate din topor ci cat mai marunt
-ciorba nu trebuie sa fiarba in clocote ci la foc mic
-pun verdeata spre sfarsitul fierberii si cand sting focul mai pun deasupra si acopar cu capac, astfel isi pastreaza aroma (patrunjel verde si leustean)
-iarna folosesc si verdeata uscata sau congelata
-la ciorbitele care merg le dreg cu galbenus frecat cu smantana si adaug zdrente de ou
-cand sunt rosii romanesti pe piata folosesc pulpa mixata si mai adaug si pasta de rosii
-cateva frunze de verdeata proaspat tocata merg si la servire
-cand folosesc bors il dau in clocot separat cu o ceapa si putin cimbru sau verdeata dupa care il arunc in ciorba
-la ciorbele de vara cu loboda, stevie, salata si alte verzituri nu ma zgarcesc la oua si smantana iar ciorba o fac cat mai deasa
-supele crema trebuie sa aibe unt, smantana si lapte cand este cazul iar crutoanele trase in tigaie cu putin unt si ulei de masline fac totul
-supele sau ciorbele din legume vor fi mai gustoase daca folosim zeama de carne (facultativ)
-mararul da o aroma deosebita la anumite ciorbe
- vreti ca ciorbita sa va impresioneze musafirii nu numai prin gust ci si culoare ? atunci pe langa toate acestea adaugati si 1 lingurita de boia dulce si un praf de curry (tot 1 lingurita) daca va plac aceste condimente.

-Cartofi prajiti : Pentru a va reusi cartofii prajiti, sa fie nici prea moi dar nici uscati si putin crocanti se pun cartofii pregatiti si taiati sa stea in apa rece pentru circa 30 de minute dupa care se pun la scurs in strecuratoare si se pun la prajit in uleiul putin incalzit si nu foarte incins. Pentru a va da seama exact cand este momentul se pune un cartof in tigaie inca de la inceput si in momentul cand incepe sa sfaraie putin cartoful ii adaugati pe ceilalti.

 

Comentarii (2)

30.06.2012, 13:11

faine tipsuri

30.06.2012, 18:06

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola