Tipuri de miere pentru diferite boli

Postat de Sidy in Alimente pe 20 Feb 2016, 07:41

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Folosită de mii de ani, mierea este considerată un medicament natural valoros, aceste remdiu tratând afecțiunile cele mai diverse. Fiecare tip de miere are beneficiile ei și este bine să o alegem ținând cont de problemele de sănătate pe care le avem. 

 

Polifloră: fortifică organismul 

Mierea polifloră are consistență lichidă, gust fructat extrem de plăcut și e un adevărat rezervor de săruri minerale. Este un excelent tonic și fortifiant al organismului. 

 

De salcâm: recomandată și diabeticilor 

Mierea de salcâm e bogată în fructoză și în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) și are un gust foarte plăcut. O folosești când ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandată și diabeticilor, pentru că are indice glicemic scăzut (32). 

 

De rapiță: leac pentru osteoporoză 

Are conținut mare de glucoză, de aceea se zaharisește ușor. Indicele glicemic mare o recomandă copiilor, persoanelor active și celor în convalescență. Conţine oligoelemente, mai ales calciu şi bor, de aceea e bună în cazurile de osteoporoză. 

 

De castan: contra reumatismului 

Mierea de castan are un gust puternic, imposibil de confundat. Conține   minerale precum fierul și tanini, eficace pentru a ameliora simptomele gripei și anemiei. Calmează tusea productivă, fluidizează circulația sangvină, fiind recomandată în caz de varice și reumatism. 

 

De eucalipt: desfundă căile respiratorii 

Mierea de eucalipt ușurează respirația, asigurând buna funcționare a căilor respiratorii. Te ajută să-ți detoxifici organismul, ameliorează simptomele bronșitei și combate tusea productivă. 

 

De lavandă: are efect diuretic 

Mierea de lavandă are un miros inconfundabil, iar printre calitățile ei se numără efectul tonic și diuretic. Alină simptomele reumatismului și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare. 

 

De pin: ține departe răceala 

Mierea de pin este foarte aromată, fiind utilă în dezinfectarea aparatului respirator, mai ales în caz de răceli, gripe sau bronșite. Te ajută să ai un somn odihnitor. 

 

De rozmarin: curăță sângele 

Mierea de rozmarin poate dezinfecta și „curăța“ sângele. Are efect relaxant. Este indicată și suferinzilor de ficat și de bilă. 

 

De cimbru: tonic muscular 

Mierea de cimbru este un excelent dezinfectant. Întărește mușchii, ajută digestia, combate dificultățile respiratorii și alină gâtul iritat. 

 

De tei: contra insomniei 

Mierea de tei, plăcut aromată, potolește tusea și te ajută să adormi fără probleme. Te relaxează după o zi stresantă. 

 

De floarea-soarelui: scade colesterolul „rău“ 

Mierea de floarea-soarelui are un gust plăcut și e ideală pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“. E bună contra durerilor de stomac și alungă oboseala. 

 

De fâneață: pentru convalescență 

Mierea de flori de câmp sau de fâneață are concentrație mare de zaharuri. Este indicată în surmenaj, stări de convalescență, tulburări de creștere. Are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică și antitusivă. 

 

De izmă: combate balonarea 

Mierea de izmă combate tusea și balonarea, e calmant gastric, ușurează diestia. 

 

De coriandru: eficace în gastrite 

Mierea de coriandru, cu parfum suav și de culoare deschisă, este eficace în gastrite și ulcere. Protejează ficatul și ajută în constipație, balonare, indigestie.

 

Comentarii (4)

20.02.2016, 09:43

20.02.2016, 14:33

Ce mult imi place mierea!

23.02.2016, 17:19

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04