Tisane- Infuzii de plante medicinale

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 6 Feb 2013, 00:08

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

România are tradiție îndelungată  în consumul de infuzii de plante medicinale, acestea fiind folosite mai ales în scop terapeutic. Câți dintre noi nu am fost tratați cu infuzii de mușețel, mentă sau urzică pentru diverse afecțiuni?

Primele atestări istorice ale folosirii plantelor în acest mod provin din Evul Mediu când călugării studiau efectele plantelor mediciale asupra organismului. Aceștia cultivau plantele și făceau experimente, însă procesul era destul de ermetizat.

Astăzi, într-o eră care încă mai caută elixirul vieții veșnice, plantele mediciale redevin foarte populare, iar tinerii le descoperă cu plăcere.

Acest fapt nu este o surpriză din moment ce infuziile de plante medicinale au un gust bun, un conținut scăzut de calorii și reprezintă o alternativă sănătoasă la băuturile cu un conținut ridicat de zaharuri cu care este inundată piața modernă.

Cele mai multe dintre plantele folosite pentru infuziile de acest tip sunt crescute controlat, printr-un proces atent monitorizat. Însă nu toate plantele pot fi crescute în ferme, iar pentru cele care cresc în sălbăticie se oferă atenție sporită atât pentru identificarea corectă a plantei, precum și recoltarea sustenabilă a acesteia, în armonie cu legile internaționale, bunul simț și natura.

Pentru îmbunătățirea valorii nutriționale, dar și a gustului au fost create amestecurile de plante medicinale care îmbină cu succes menta cu lavanda sau cardamomul pentru o experință cât mai diversificată.

În general, pentru plantele medicinale nu este recomandat decoctul pentru că substanțele active sunt ușor dizolvabile, iar conținutul de celuloză este scăzut.

Tocmai de aceea, plantele medicinale se infuzează la 100 de grade pentru cel mult 10 minute în vase din ceramică.

Vă mulțumesc pentru atenția și minutele acordate și vă răsplătesc cu o infuzie de lavandă pentru un somn liniștit!

 

 

Comentarii (4)

06.02.2013, 07:41

Foarte clar si frumos formulat

06.02.2013, 07:57

Eu tocmai servesc o infuzie de flori de soc, ce au fost culese cu mânuțele mele!

06.02.2013, 12:12

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S