Tisane- Infuzii de plante medicinale

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 6 Feb 2013, 00:08

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

România are tradiție îndelungată  în consumul de infuzii de plante medicinale, acestea fiind folosite mai ales în scop terapeutic. Câți dintre noi nu am fost tratați cu infuzii de mușețel, mentă sau urzică pentru diverse afecțiuni?

Primele atestări istorice ale folosirii plantelor în acest mod provin din Evul Mediu când călugării studiau efectele plantelor mediciale asupra organismului. Aceștia cultivau plantele și făceau experimente, însă procesul era destul de ermetizat.

Astăzi, într-o eră care încă mai caută elixirul vieții veșnice, plantele mediciale redevin foarte populare, iar tinerii le descoperă cu plăcere.

Acest fapt nu este o surpriză din moment ce infuziile de plante medicinale au un gust bun, un conținut scăzut de calorii și reprezintă o alternativă sănătoasă la băuturile cu un conținut ridicat de zaharuri cu care este inundată piața modernă.

Cele mai multe dintre plantele folosite pentru infuziile de acest tip sunt crescute controlat, printr-un proces atent monitorizat. Însă nu toate plantele pot fi crescute în ferme, iar pentru cele care cresc în sălbăticie se oferă atenție sporită atât pentru identificarea corectă a plantei, precum și recoltarea sustenabilă a acesteia, în armonie cu legile internaționale, bunul simț și natura.

Pentru îmbunătățirea valorii nutriționale, dar și a gustului au fost create amestecurile de plante medicinale care îmbină cu succes menta cu lavanda sau cardamomul pentru o experință cât mai diversificată.

În general, pentru plantele medicinale nu este recomandat decoctul pentru că substanțele active sunt ușor dizolvabile, iar conținutul de celuloză este scăzut.

Tocmai de aceea, plantele medicinale se infuzează la 100 de grade pentru cel mult 10 minute în vase din ceramică.

Vă mulțumesc pentru atenția și minutele acordate și vă răsplătesc cu o infuzie de lavandă pentru un somn liniștit!

 

 

Comentarii (4)

06.02.2013, 07:41

Foarte clar si frumos formulat

06.02.2013, 07:57

Eu tocmai servesc o infuzie de flori de soc, ce au fost culese cu mânuțele mele!

06.02.2013, 12:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola