Top 9 bucătari celebri la televiziuni

Postat de RODIMUR in Cu de toate pe 19 Iun 2017, 19:29

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Top 9 bucătari celebri la televiziuni

 

 

De mai mult de 30 de ani, televiziunile din toată lumea au făcut celebri o serie de bucătari chefi, ceea ce a dus la un nume nou, acela de telebucătari...

În Franța, site-ul TOPITO, care se ocupă tocmai de topurile din diverse domenii  a făcut un top al celor 9 cei mai cunoscuți telebucătari.

1.     Marie-Thérèse Ordonez aka Maïté – este cea mai cunoscută, pentru că de 15 ani moderează pe France 3 emisiuni culinare („La masă!”, „Bucătăria mușchetarilor”) și având ca motto "le gras, c'est la vie".

2.     Jamie Oliver – supranumit „the Naked Chef” pentru că lucrează într-o bucătărie simplă în care promovează rețete accesibile, considerând că fiecare poate fi „chef” la el acasă. Popularitatea sa internațională se datorează celor 19 emisiuni, 13 cărți și 11 DVD-uri, ceea ce i-a adus o avere considerabilă.

3.     Philippe Etchebest – este considerat „un frate mai mare al cratițelor”, un tip care bombăne mereu, dar foarte simpatizat, cu veșnicul său guler tricolor. A apărut în emisiunile: „Coșmar în bucătărie”, „Coșmar în mașină” și „Top Chef”.

4.     Cyril Lignac – animator- vedetă la emisiunile: „Da, chef!”, „Rețeta chef”, „Top chef”..., a publicat mai mult de 40 de cărți de rețete, l-a dublat pe Ratatouille și chiar a realizat un joc video pe Nintendo.

5.     Joël Robuchon – socotit bucătarul secolului, cu cele 26 de stele oferite de „Ghidul Michelin”, a animat emisiunile culinare: „Gătiți ca un mare chef”, pe TF1, „Poftă bună, desigur”, pe France 3. Dar el nu se simțea prea bine în fața camerelor de filmat (emisiunile sale erau cam monotone), ci doar în fața cuptorului său, ca un adevărat bucătar pasionat.

6.     Jean-Pierre Coffe – cunoscut mai ales pentru „cruciadele” sale împotriva mâncării de proastă calitate și a produselor care îl făceau să explodeze și să le arunce în platouri, numindu-le așa cum nu se poate scrie aici...

7.     Michel Oliver – bucătar și viticultor francez (nu englez, precum Jamie Oliver!) care a deschis mai multe bistrouri în 1970, a scris vreo 15 cărți de rețete (dintre care „Bucătăria este un joc de copii”, un adevărat best-seller) și a moderat emisiunea „Adevărul este în fundul oalei”.

8.     David Martin – a fost, în fapt, un cronicar culinar care a moderat cu succes emisiunea „Și cu ce se ocupă tatăl tău?”

9.     Abdel Alaoui – bucătar, cronicar culinar și actor care a apărut în emisiuni la Canal+. Considerând că șorțul este pentru cei în vârstă, purta în emisiuni cămăși albe și cravate negre, pentru a mixa în stil rock influențe neașteptate din toată lumea (spre exemplu, „pizza de băut”, între alte curiozități...)

Pentru a redacta acest articol, m-am documentat de pe internet la următoarea adresă:  http://www.topito.com/top-celebre-cuisinier-tele

Am preluat imaginile ilustrative pentru cei 9 chefi din top (în ordinea topului)  de pe www.google.com

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia