Retete traditionale din Italia
Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...
Retete italiene aromate
Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!
Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea.... Citeste continuarea
Pizza cu coronita de carnati
Postat de: oanaplPregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute.... Citeste continuarea
Sos Arrabbiata pentru paste
Postat de: AlexTeacherIncep prin a scoate semintele de la ardei; Salotele le voi taia cubulete; Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la... Citeste continuarea
Calzone
Postat de: cristina1985Aluat : se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se... Citeste continuarea
Tortelloni cu fasole verde
Postat de: mihaelar63Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde.... Citeste continuarea
Desert tort Oreo
Postat de: AdeleE un tort care are nevoie de ceva timp, dar merita. Blatul: puteti incepe cu pregatirea blatului, pentru inceput, puneti la topit untul si ciocolata, pe baie de aburi si lasati la racit.... Citeste continuarea
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste
Postat de: AlexTeacherPune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe... Citeste continuarea
Aluat de pizza rapid si pizza Romana
Postat de: BucatarasAmestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa... Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: nico15Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa... Citeste continuarea
Lasagna cu legume
Postat de: oanaplToci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si... Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes
Postat de: AdelePentru inceput, se pregateste blatul, se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza spuma cu putina sare albusurile, dupa care galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma; se adauga... Citeste continuarea
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi
Postat de: gurita_ta2005Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita).... Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: privatelauraTiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare. Se pregătește o cafea tare, foarte... Citeste continuarea
Desert tiramisu reteta cu capsuni si biscuiti
Postat de: ctlinaTiramisu reţetă originală Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Adăugați crema de mascarpone si amestecati. Se bat albusurile spuma si... Citeste continuarea
Desertul Giuliei
Postat de: AdelePentru inceput, se topeste ciocolata cu unt si putin lapte, se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile spuma. Apoi, se mixeaza galbenusurile cu zahar si siropul... Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu sparanghel
Postat de: nadea68Pieptul de pui feliat il intindem pe masa de lucru. Dam cu sare si piper. Intindem si feliile de branza. Sparanghelul il fiebem in apa sarata, 10 minute. Il strecuram si dupa ce s-a racit,... Citeste continuarea
Farfalle cu ton
Postat de: stefy_aPastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste intr-o tigaie in doua linguri ulei de masline. Se adauga tonul scurs,... Citeste continuarea
Aperitiv torta Pasqualina
Postat de: nadea68Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator. Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram.... Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval
Postat de: Corina33Se mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper. Se adauga... Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)
Postat de: oanaplFaina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o... Citeste continuarea
Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200)
Postat de: nadea68Incepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute. Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul.... Citeste continuarea
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella
Postat de: rocsi_1612Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate... Citeste continuarea
Spaghetti Cacio e Pepe
Postat de: BakeUpArtistÎn primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se... Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: BucatarasTiramisu reţetă originală Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla.... Citeste continuarea
Focaccia cu masline
Postat de: stefy_aDrojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit. Intr-un vas, se pune faina,... Citeste continuarea
Desert trandafiri cu miere si scortisoara
Postat de: oanaplPui faina intr-un bol, iar in centrul ei, adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit, adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic.... Citeste continuarea
Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone
Postat de: AdeleSe pregateste blatul , se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi cu untul, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile... Citeste continuarea
Desert tort Minnie
Postat de: AdeleSe pregateste blatul: de fapt blaturile, am ales sa fac doua separat, fara a pune praf de copt. Se impart ingredientele in doua: se mixeaza spuma albusurile cu praf de sare, se mixeaza... Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati
Postat de: AdelePrecizez, pasta de jumari se face cam asa: cateva bucati de jumeri cu tot cu untura se pun in robot si se mixeaza. Aluatul: Intr- un bol, se pune faina cu branza framantata si chimenul, se... Citeste continuarea
Aluat (baza) cu fistic
Postat de: AdeleSe amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva... Citeste continuarea
Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli
Postat de: ctlinaÎntr-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. Se lasa... Citeste continuarea
Aperitiv frittata cu spanac si telemea
Postat de: oanaplTai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua.... Citeste continuarea
Chiftele de spanac si piept de pui
Postat de: AdeleSpanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se... Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie
Postat de: AdeleE putin de munca, dar nu-i bai 😊👌 Se incepe cu blatul , se mixeaza albusurile spuma cu sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se incorporeaza faina si praful... Citeste continuarea
Biban de mare la cuptor
Postat de: nadea68Incepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram... Citeste continuarea
Salata de orez
Postat de: loredanaaaOrezul il fierbeți cu un praf de sare, in multa apa. Intre timp, cat fierbe orezul, se taie în bucăți mici, toate ingredientele de mai sus si se amesteca intre ele. Orezul... Citeste continuarea
Fructe de mare, cu orez si busuioc
Postat de: mihaelar63Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de... Citeste continuarea
SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA
Postat de: mihaelar63Intr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii. Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar,... Citeste continuarea
Salata de castravete si ridichi
Postat de: ela2015Intr-o salatiera, amestecam toate ingredientele. Condimentam dupa gust. O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.). Citeste continuarea
Salata de legume si verdeata, cu ton
Postat de: ela2015Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante. Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele... Citeste continuarea