Aperitiv biscuiti sarati

de Adele in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2017 | 3045 vizualizari

 

Duminica trebuia sa rontai ceva :)) 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 1 ou
  • 100 gr de pasta de jumari
  • 100 gr de telemea.
  • 5 gr drojdie.
  • Chimen
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti sarati:

Precizez, pasta de jumari se face cam asa: cateva bucati de jumeri cu tot cu untura se pun in robot si se mixeaza.

Aluatul:

Intr- un bol, se pune faina cu branza framantata si chimenul, se amesteca, dupa care se adauga pasta de jumeri, oul si drojdia dizolvata in putina apa calda, se framanta bine si se lasa la temperatura camerei pentru 30 minute.

Se imparte in patru parti, se intinde cate o foaie de 2 cm grosime si se decupeaza biscuiti cu forma dorita (rotunda etc), se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180° C, intre 15- 20 minute, pana se rumenesc.

Serviti alaturi de bere, numai buni pentru o zi de lenevit privind un film .. daca tot ploua afara.

TIPS-URI

1

Nu este necesar sa adaugati sare in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti sarati" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea