Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa

de Adinuta in Supe/Ciorbe, 29 Noi 2009 | 10628 vizualizari

 

M-am chinuit sa aflu traducerea exacta pentru aceste bilute de aluat, dar ce pot sa spun e ca groszek inseamna mazare, iar ptys e un fel de savarina. Mai departe de atat nu am putut ajunge :)) probabil ca sunt numite "mazarici" ca seamana cu boabele de mazare, iar ptys ca sunt pufoase, umflatele. Eu m-am indragostit de ele, sunt gustoase si dragalase si pot fi pastrate destul de mult timp. Eu inca mai am vreo 2 de acum o saptamana!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar apa
  • 6 linguri faina de grau
  • 30 grame zahar
  • 30 grame unt
  • 2 oua
  • sare
  • grasime pentru uns tava sau foaie de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa:

Pasul 1: Se pune apa la fiert si in ea se pune untul si un pic de sare. Cand untul e topit si apa fierbe se adauga faina si se amesteca bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se amesteca din cand in cand.

Pasul 2: In aluatul caldut (aproape de temperatura camerei) se adauga ouale batute (eu am uitat sa le bat) si se amesteca bine cu blenderul. Cu un cornet se fac bilute mici pe foaia de copt sau tava unsa. Vedeti ca se vor umfla la coacere, nu le faceti prea mari.

Pasul 3: Tava se da la cuptoul incins la 200 grade cam 15 minute. Trebuie sa aiba o culoare frumoasa, rumena. Sunt excelente cu orice supa, mai ales cele crema. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta