Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta

de Brindusa in Prajituri, 16 Ian 2011 | 7646 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Salamul de biscuiti e poate cel mai des intalnit desert la noi. Mama mi-l facea de multe ori cand eram copil. Si totusi, (ori poate de aceea) eu nu l-am facut niciodata pana acum. E foarte simplu si contine ingrediente extrem de gustoase. Eu m-am jucat putin si, pe langa forma clasica de salam am facut si niste acadele. Si, pentru ca la mine e musai ca reteta sa aibe ceva deosebit, am pus inauntru si melasa de curmale, gasita intr-un magazin arabesc.Ingrediente

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele
  • 100 g rahat taiat mic
  • 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar)
  • 100 g cacao neagra
  • 100 ml lapte
  • 2 fiole esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros 
Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.
Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti
Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga. 
Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.
Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.
Infasoara salamul in folie. 
Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi
Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

17.01.2011, 09:06

foarte bun

Lau 1

17.01.2011, 10:38

ce bine arata,direct la favorite

lia maria 1

17.01.2011, 10:58

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers