Aluat cu osanza

de Constelatialeu in Piine, 14 Ian 2014 | 9088 vizualizari

 

M-a chinuit talentul sa fac aluat cu osanza....la ce stare de..am avut imi trebuia ceva care sa ma bage-n priza.....asa ca mi-a picat pe osanza din congelator.......

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina + 2 linguri pentru osanza + pentru infainat blatul de lucru
  • 1/2 kg osanza
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 2 cani cu apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat cu osanza:

Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi am amestecat-o cu 2 linguri de faina.

Intr-un castron mai mare punem 1 kg de faina, in mijloc punem uleiul, otetul si sarea si apoi omogenizam cu apa calduta pana formam o coca care se poate intinde. Intindem coca intr-un dreptunghi, imaginar o impartim in 3 parti egale. Pe primele doua parti intindem osanza in strat uniform, apoi impaturim in felul urmator: partea fara osanza o asezam peste partea cu osanza si peste ea vine partea cu osanza. Apoi lasam la rece cca 15 minute si incepem sa intindem foaia invers decat am impaturit-o. Procedam din nou cu impachetarea acum in sens invers si iar intindem, repetam procedeul de vreo 10-15 ori, apoi lasam la rece si folosim aluatul la diverse prajituri, tarte, etc.

Am incercat prin imagini sa explic procedura de pliere, in caz ca n-ati inteles din scris

 

TIPS-URI

1

faina trebuie sa fie de calitate superioara,de preferat din cea de patiserie.....eu n-am avut din aia si nu prea sunt multumita cum a iesit...data viitoare caut faina de calitate

RETETA IN IMAGINI

Aluat cu osanza-0
Aluat cu osanza-1
Aluat cu osanza-2
Aluat cu osanza-3
Aluat cu osanza-4
Aluat cu osanza-5
Aluat cu osanza-6
Aluat cu osanza-7
Aluat cu osanza-8
Aluat cu osanza-9
Aluat cu osanza-10
Aluat cu osanza-11
Aluat cu osanza-12
Aluat cu osanza-13
Aluat cu osanza-14
Aluat cu osanza-15
Aluat cu osanza-16
Aluat cu osanza-17

COMENTARII (17)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

07.05.2014, 16:47

cred ca ai lucrat pana ti-au obosit manutele

Constelatialeu

Constelatialeu 1

07.05.2014, 17:06

Mokuska..cam asa ceva..ca aici sta toata ,treaba,in impachetat si batut cu facaletul pana face basicute...

ralu_ca

ralu_ca 1

28.05.2014, 16:09

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!