Aluat de pizza cu vin şi oregano

de Ade200 in Pizza, 19 Ian 2013 | 1663 vizualizari

 

Am luat rețeta de pe linkurile de mai jos, vizionați-le pentru ca e mai clar dacă vezi.

Primul arată pregătirea aluatului și al doilea cum se întinde. L-am pregătit mai demult, azi vreau să repet figura.
Succes!



http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_pate-a-pizza-a-l-origan-et-au-vin-blanc.aspx

http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_etaler-la-pate-a-pizza.aspx

 

INGREDIENTE

  • 250 g de făină
  • 10 g de drojdie proaspătă
  • 125 ml de apă călduţă
  • 1 linguriţă de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de oregano
  • 30-40 ml de vin alb
  • 1 vârf de cuţit de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza cu vin şi oregano:

Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaugă vinul  alb.

Pune faina în castron, fă loc în mijloc, pune uleiul, sarea, oreganul. Amestecă folosind degetele, adaugă drojdia. Amestecă până obţii o sferă, frământă energic. Pune pe planşetă, frământă aducând marginile spre interior.

Rulează aluatul, prinde-l cu mâna, dă-l prin făină şi loveste-l de planşetă. Refă sfera.

Acoperă cu un şervet şi lasă-l la temperatura camerei sau în folie de celofan nu prea strânsă, la frigider, dacă nu prepari imediat pizza.

Împarte aluatul în  2. Înfăinează planşeta uşor. Întinde cu sucitorul, mişcându-l mereu ca să nu se lipească şi să iasă rotund.

Lucrează repede şi energic, trage aluatul cu mâna. Pune  pe hârtie de copt şi garniseşte cu ce doreşti.

Coace la temperature de  250– 300°C, cam 8 minute, depinde de garnitură.

 

 

TIPS-URI

1

Am făcut 2 porţii în fotografii, adica pentru 4 pizza.

2

În cuptorul meu a durat mai mult decât în reţeta originală.

RETETA IN IMAGINI

Aluat de pizza cu vin şi oregano-0
Aluat de pizza cu vin şi oregano-1
Aluat de pizza cu vin şi oregano-2
Aluat de pizza cu vin şi oregano-3
Aluat de pizza cu vin şi oregano-4
Aluat de pizza cu vin şi oregano-5
Aluat de pizza cu vin şi oregano-6
Aluat de pizza cu vin şi oregano-7
Aluat de pizza cu vin şi oregano-8

COMENTARII (5)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.01.2013, 13:08

MotanLaOale

MotanLaOale 1

19.01.2013, 23:25

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

03.03.2013, 20:24

Foarte aromat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!