Alvita

de yafa in Dulciuri, 27 Sep 2010 | 31777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170g  de miere de albine
  • 500g de zahar
  • 150ml de apa
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 30g de zahar
  • 2 linguri de vanilie lichida
  • 170g de migdale decojite
  • 50g de fistic maruntit
  • 80g de cranberries uscate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alvita:

Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile.

Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de 143°C. Intre timp batem albusurile cu praful de sare si cele 30g de zahar cand au inceput sa se spumeze. Cand siropul a ajuns la temperatura dorita si albusurile sunt bine batute, incorporam usor, batand cu mixerul in continuuare siropul si apoi vanilia lichida.

Transvazam masa obtinuta intr-un vas emailat, si uscam pe foc mic, ca la pasta de choux-uri. Cand pasta se dezlipeste de fundul vasului, dam deoparte de pe foc si incorporam migdalele, fisticul si cranberries. Varsam totul in vasul pregatit in prealabil  acoperim cu filmul alimentar si intindem cu mainile pentru a netezi.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si taiam cu un cutit trecut prin ulei sau unul electric. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alvita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (53)

yafa 1

04.09.2013, 17:45

Dani, sincer nu stiu ce sa-ti spun, dar normal daca scazi din zahar trebuie sa scazi si din cantitatea de apa pentru sirop.

Ligia Bxl 1

17.05.2014, 22:22

Arata bine, dar cred ca se numeste Halvita

crilvsk 1

24.01.2016, 19:52

Buna ziua, Yafa. Iti multumes pentru reteta! O voi incerca in curand, dar inainte de asta imi poti spune te rog cum se pastreaza alivita aceasta. La temperatura camerei, sau in frigider? Si care este "termenul de valabilitate"? Multumesc mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Iisus Hristos pe cruce