Amandine

de madi_marin in Prajituri, 27 Sep 2010 | 41627 vizualizari

 

Pot spune ca sunt prajiturile mele preferate de la cofetarie. Este prima oara cand le fac. Sursa de inspiratie.....,,gospodini. blogspot.com,,....insa cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri capucino
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • bomboane de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se prepara blatul :  se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.

Crema : se mixeaza untul sau margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si esenta de rom.

Siropul :  se caramelizeaza zaharul, apoi se amesteca cu mierea si 500 ml apa. Se pune vasul din nou la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da vasul  deoparte de pe foc, apoi se adauga capucino si esenta de rom. Se lasa sa sa raceasca bine.

Glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu pana se topesc si se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca.

Asamblare: jumatate de blat insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop, crema, cealalta jumatate de blat insiropata. Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se portioneaza si fiecare bucata in parte se glazureaya. Se orneaza cu motz de frisca alba sau cu cacao si cu bombonele de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:37

Sim0na 1

12.02.2013, 20:53

Super bunaciune ai facut!!! Sa trec pe la tine?! Si-asa.. sunt datoare cu ceva.. Nu te-am uitat!

madi_marin 1

13.02.2013, 20:26

SimO...sunt facute demult, da tu treci, ca te astept, si-asa nu am mai vorbit demult cu tine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba (Reteta 300)