Amandine

de adasev12 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 5063 vizualizari

 

Mi-am dorit de mult sa fac...acum le-a venit randul...pentru prima data...dar asta e doar inceputul...ca ne-au placut tare, mai ales copiilor, ca ei le-au papat aproape pe toate

M-am inspirta din mai multe retete, dar in special din reteta postata de gaby_d....multumesc frumos !!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cacao neagra
  • un jum praf de copt
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare

crema:

  • 250 g margarina Rama
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg lapte
  • 3 lg cacao neagra

sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 g azahar
  • 2 plicuri cappuccino cu rom
  • esenta de rom

glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 20 g margarina,
  • 3-4 lg lapte,
  • o lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

blatul: Mixam galbenusurile cu uleiul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare., apoi adaugam zaharul si batem pana devine lucios.

Amestecam cele doua compozitii, adaugam apoi apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. omogenizam  , punem in tava si coacem la foc mediu. Eu am folosit o tava cam marisoara si blatul n-a iesit prea inalt, asa ca l-am taiat in doua pe latime, apoi fiecare bucata in doua pe orizontala, am obtinut 4 parti, si le-am asamblat  cu doua straturi de blat, in loc de unul, folosind astfel 3 parti din blat.

Bineinteles ca nu l-am aruncat pe celalalt.

crema: Punem pe baie de abur galbenusurile cu cacao, 2 lg de zahar si lapte si amestecam vreao 3-4 minute, lasam la racit.

Margarina o mixam spuma cu restul de zahar apoi amestecam cu cealalta compozitie si omogenizam  .

sirop: Fierbem apa cu zaharul si capuccino vreo 5 min, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta.

Asamblam amandinele:

Un blat, jumatate de crema, alt blat, cealalata jum de crema si inca un blat.

Blaturile le insiropam bine inainte de a pune crema.

Pastram doua linguri de crema pt ornat. Mie partea asta nu mi-a prea iesit....:D

Deasupra turnam glazura facuta din toate ingredientele topite la foc mic. Lasam sa se raceasca si punem cate un motz din crema peste glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

21.05.2013, 20:17

buneee!

adasev12 1

21.05.2013, 21:38

multumesc pt aprecieri...pup pe toata lumea

cismaru_nicoleta 1

22.05.2013, 12:40

cred ca sunt super la gust..!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine