Aperitiv “Cosulet de primavara”

de nico15 in Salate, 20 Feb 2011 | 3391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Rucolla 5 g
  • Castraveti Acri 40 g
  • Rosii 100 g
  • Rosii Cherry 45 g
  • Chivas 3 g
  • Mango 40 g
  • Lamaie(zeama 20 ml)
  • Rodie 15-20 g
  • Piept de pui 172 g
  • Parmezan Grana Padano 30 g
  • Ulei de masline 5-7 ml
  • Acetto Balsamico 5 ml
  • Maioneza 20 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv “Cosulet de primavara”:

 Castraveti se spala si se curate de coaja, dupa care se toaca in cubulete mici si se storc bine de zeama. Rosiile se spala, se curate si se taie marunt, se indeparteaza semintele. Mango se curata de coaja si se taie cubulete mici. Salata(Rucolla) se spala sub jet de apa rece fir cu fir la fel si chivas.

Prelucrarea primara  a pieptului de pui: Adica se scot felii din pieptul de pui, se feliaza mai subtiri.  Parmezanul se curata de coaja si se rade pentru a se pregati cosuletul de parmezan, dupa care se va pune spre a se prajii  intr-o tigaie nonaderenta  si de a se forma un cosulet care va fi suportul nostru principal pentru salata.

Vom prelucra(termic) pieptul de pui prin fierbere dupa care il vom scoate si il vom lasa in asteptare sa se raceasca, dupa care il vom taia in cubulete mici, totodata vom prelucra termic parmezanul ras, care va fi introdus intr-o tigaie nonaderenta si se va praji,  rezultand un cosulet din parmezan. 

Dupa  ce vom face acest cosulet il vom aseza pe un suport din sticla pentru a lua o forma  corespunzatoare.  Dupa aceasta se va modela un suport pentru salata noastra. Mare grija sa nu se rupa este foarte casant. Dupa ce pieptul de pui s-a racit se va toca, se va sara si pipera  si se va amesteca cu 20 g de maioneza light(3-4 lingurite de maioneza).

Dressingul va fi format din zeama de lamaie si ulei de masline foarte bine omogenizat. Salata noastra va arata in felul urmator: pe farfurie se va desena cu reductie de acetto balsamico cerculete pe care se va aseza   frunze de rucolla, pe acestea se va aseza cosuletul de parmezan in interiorul cosuletului se va pune o forma rotunda si se va face straturi alternative din:  castraveti acri, dupa care urmeaza un strat de carne din piept de pui, un strat de mango, un strat de rosii, un strat de piept de pui si un start de rodii, deasupra se orneaza cu chivas.

Alaturat , am atasat cateva fotografii sper sa va placa, am avut doua aranjamente, prima fotografie este inainte sa scot forma de plastic.

Pofta buna 


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aperitiv   “Cosulet de primavara” 86392
retete culinare - Aperitiv   “Cosulet de primavara” 86393

COMENTARII (14)

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 23:22

Dar ce frumos ai aranjat cosuletul acesta gustos...divin..

nico15 1

21.02.2011, 09:08

Multumesc mult
Nico

-Miti- 1

21.02.2011, 10:15

super prezentarea!!! ai folosit ascutitoarea ptr morcovi? foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S