Aperitiv festiv- Mini sandvis Shawarma deluxe cu salata mentolata si sos de iaurt cu Tahini

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2015 | 722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Shawarma:
  • 1 piept de pui bio, fara piele
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/4 ligurita scortisoara
  • nucsoara
  • 1/4 lingurita piper Cayenne
  • Pentru salata:
  • 2 rosii coapte
  • 1/4 legatura menta proaspta
  • Pentru sos:
  • 2 linguri iaurt bio degresat
  • 1 lingurita Tahini (pasta de susan)
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • 1/2 catel de usturoi
  • chifle mici pentru servit
  • seminte de rodie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv festiv- Mini sandvis Shawarma deluxe cu salata mentolata si sos de iaurt cu Tahini:

Pieptul de pui se marineaza 3-4 ore sau peste noapte, in ulei de masline amestecat cu sucul si coaja de lamaie, catelul de usturoi zdrobit, cuminul, paprika, turmeric, sare, piper, putina nucsoara, scortisoara si piperul Cayenne. 

Se taie fasii de 2 cm grosime care se frig intr-o tigaie fara ulei, la foc mare, cateva minute.

Se toaca rosiile cuburi si se amesteca cu sare si frunzele de menta tocate.

Se amesteca iaurtul cu usturoiul zdrobit, sare, piper si sosul Tahini. 

Se ung chiflele cu sosul de iaurt, se adauga si celelalte ingrediente in ordinea dorita si se servesc imediat.

 

TIPS-URI

1

Ideal ca aperitiv pentru masa de Craciun sau orice alta petrecere

COMENTARII (8)

Camelya

Camelya 1

07.12.2015, 10:17

dantes

dantes 1

08.12.2015, 10:57

Super!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

09.12.2015, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!