Aperitiv placintele cu carne de pui

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2018 | 4812 vizualizari

 

Reteta de foaie am gasit-o in revista ,,Practic in bucatarie,, Este foarte buna si sunt foarte multumita de cum a iesit. Poate fi folosita si la placinte sarate si la placinte dulci, doar ca in cazul asta, la aceleasi cantitati se pun 100 g zahar si vanilie.

 

INGREDIENTE

Foaia de aluat:

  • 180 g făină + extra
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 30 ml lapte
  • 1 linguriţă praf de copt
  • oţet

Umplutura:

  • 2 pulpe de pui
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1linguriţă lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu carne de pui:

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

 Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt, se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.

 Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.

 Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească, se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica. Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.

Se coc la 180 grade C, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.

 Se pot servi şi calde şi reci, simple sau cu sos.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

01.09.2018, 12:44

Ce frumusele sunt !!! numai bune de inghitit

Rocsi 1

01.09.2018, 21:10

Sunt minunate! As manca cam 3-4 bucati chiar acum!

oanapl 1

02.09.2018, 10:52

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada din albusuri cu crema de branza si masline