Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2020 | 3873 vizualizari

 

Ne plac mult tartele sărate, foarte bune mai ales la cină, iar de această dată, umplutura de ciuperci și brânzeturi (telemea și cașcaval), în aluatul clasic de tartă, a dat un gust excelent preparatului. Motiv suficient pentru a face mai des această tartă care a fost atât de apreciată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 275 grame de făină albă
  • 150 grame de unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • Pentru umplutură:
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 210 grame de ciuperci
  • 1 ou
  • 150 grame de smântână
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
  • oregano (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi:

Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau într-o pungă de unică folosință) și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru umplutură se răzuiește pe răzătoarea mare telemeaua și separat, cașcavalul. Ciupercile se scot din cutie, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă foarte bine.

Se mixează smântâna cu oul și se lasă în așteptare.

După ce aluatul s-a răcit și întărit, se scoate din frigider și se întinde o foaie de 5-6 mm grosime, pe planșeta înfăinată. Se pune foaia de aluat în tava de copt, se modelează marginile ei și apoi se înțeapă baza tartei cu o furculiță.

Se distribuie uniform pe aluat telemeaua răzuită și apoi ciupercile bine scurse de apă

Se toarnă din loc în loc compoziția de smântână cu ou și se condimentează cu sare și piper (cine vrea și cu oregano).

Deasupra se presară cașcavalul răzuit și se dă tava cu tarta la cuptor, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și preparatul se rumenește frumos.

Atunci se scoate tarta din cuptor, se porționează și se servește caldă. Este la fel de bună, reîncălzită la cuptorul cu microunde, sau chiar rece.

TIPS-URI

1

Pentru aluatul de tartă, untul trebuie să fie rece.

2

Dacă aluatul este prea sfărâmicios, se repară adăugând 1 lingură de smântână, de iaurt, sau de lapte, după care se frământă, ca să se omogenizeze.

3

Scurgeți foarte bine ciupercile, ca să nu fie apoase și să dăuneze consistenței și aspectului tartei.

4

Folosiți oregano, numai dacă doriți.

5

Rumeniți frumos tarta, n-o ardeți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

25.07.2020, 21:13

Mă bucur că-ți place, Mirela! Chiar a ieșit excelentă...

Rocsi 1

27.07.2020, 20:21

Ce bunatate de tarta! Destul de des pregatesc si eu!

RODIMUR 1

28.07.2020, 00:50

Daaa, Rocsi, este tare bună tarta asta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cascaval