Ardei umplut

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2010 | 2186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 bucati de ardei gras galben  
  • 700 g. carne toccata amestec
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri cu bulion
  • patrunjel  verde
  • sare
  • piper
  • smantana - optional

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.

Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa,  bulionul,  sare, piper  si se mai lasa  2-3 minute sa fiarba.  Spalam orezul si-l adaugam in carnea tocata, apoi punem  carnea  peste ceapa calita si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care oprim focul.

Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii, pe care ii asezam in picioare in vasul in care-I fierbem.  Pentru a  nu da carnea  pe afara la fiert, punem capac ardeilor din felii de rosii sau cartof. Cum eu n-am avut la indemana rosii  dar nu am vrut sa folosesc  nici cartofi, am presarat  pesmet , rezultatul fiind unul favorabil : s-a format o crusta care a impiedicat varsarea  compozitiei la fiert.

Adaugam apa cam ¾ din inaltimea ardeilor si punem la fiert  la foc mic. Putem adauga si suc de rosii.

Se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umplut-0
Ardei umplut-1
Ardei umplut-2
Ardei umplut-3
Ardei umplut-4
Ardei umplut-5
Ardei umplut-6
Ardei umplut-7
Ardei umplut-8
Ardei umplut-9
Ardei umplut-10

COMENTARII (33)

nadina73

nadina73 1

04.07.2010, 21:49

super ce bine de voi ca gasiti ardei mici,eu nu gasesc numai elefantisuper buni de cand astept sa-mi trimita tavi,dar cred ca sa dus sa-i stanga si apoi mi trimite

Ina

Ina 1

04.07.2010, 22:05

Lasa ca si elefantii sunt buni, unul iti ajunge o saptamana

onuta

onuta 1

08.07.2010, 12:18

si pentru mine te rog o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!