Ardei umpluti cu carne

de ancutsa in Porc, 26 Sep 2016 | 760 vizualizari

 

Saptamana trecuta am pregatit ardei umpluti cu carne, iar azi mi-am facut putin timp sa postez reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc;
  • ardei gras (depinde de dimensiunea ardeilor: eu am avut 11 ardei);
  • 1 morcov ras;
  • 1 ceapa mare sau 2 mici;
  • sare, piper;
  • marar, patrunjel;
  • 1 cescuta cu orez;
  • 2 oua;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • Rosii pentru capacele;
  • Verdeata proaspata pentru decor.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Se amesteca bine carnea cu morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate marunt, orezul spalat bine, adaugam apoi si ouale ca sa legam compozitia. La 500 g de carne se pune o jumatate de lingurita cu sare.

Umplem ardeii cu aceasta compozitie si le facem capacele din rosii. Pentru un gust mai bun, se rumenesc un pic in putin ulei,apoi se acopera cu apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert aprox. o ora.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem 2 lingurite cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Dupa ce se ia focul, se adauga verdeata proaspata, pentru a-i potenta aroma.

Se pot servi cu muraturi de sezon.

Pofta Buna!

Timp total: 1h 10min

Portii: 5

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/ardei-umpluti-cu-carne-2.html

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu carne-0
Ardei umpluti cu carne-1
Ardei umpluti cu carne-2
Ardei umpluti cu carne-3

COMENTARII (9)

dantes

dantes 1

27.09.2016, 08:09

Buni!

mirela0911

mirela0911 1

27.09.2016, 08:42

Foarte buni!

ancutsa

ancutsa 1

27.09.2016, 11:24

Va multumesc mult pentru aprecieri si vizita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!