Arista di maiale al forno con patate

de Bya Ralu in Porc, 28 Ian 2015 | 1099 vizualizari

 

Carne de porc la cuptor cu cartofi

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata mare de carne de porc
  • 3 cartofi mari
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • apa
  • condimente:usturoi,oregano,piper alb,boia dulce,vegeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arista di maiale al forno con patate:

Carnea se cresteaza in felii(nu se cresteaza foarte adanc),se unge cu ulei de masline pe ambele parti,iar unde sa crestat se pun felii de usturoi si se condimenteaza.

Cartofii se taie cuburi,se clatesc cu apa,se scurg bine si se pun intr-un castron inalt,se presara boia dulce,vegeta,piper si oregano,si 2 catei de usturoi taiati marunt.Se amesteca bine ingredientele si se pun in tava ,langa carne.

Carnea se stropeste cu vinul rosu,,se pune apa in tava si se da la cuptor la 200 grade pentru 20 minute,dupa care se intoarce carnea pe partea cealalta se stropeste iar cu vin,se mai lasa 20 minute ,dupa care se intoarce,se mai adauga apa daca este nevoie si se lasa 10 minute la 220 grade sa se rumeneasca putin.Daca cartofii sunt gata se scot intr-o craticioara si se acopera cu capac

 

TIPS-URI

1

se serveste cu salata de sfecla rosie

RETETA IN IMAGINI

Arista di maiale al forno con patate-0
Arista di maiale al forno con patate-1
Arista di maiale al forno con patate-2
Arista di maiale al forno con patate-3
Arista di maiale al forno con patate-4
Arista di maiale al forno con patate-5

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

31.01.2015, 13:34

Mihaela

Micutza Luana 1

01.02.2015, 17:47

Bya Ralu 1

02.02.2015, 15:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04