Baclava

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 6112 vizualizari

 

TIP: Nu puneti mai mult de 1 lingurita de scortisoara pentru ca are un gust amarui.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 200 g margarina
  • 400 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa la decongelat foile de placinta.
Foile se impart in 3 parti egale.
Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara.
Nucile se impart in 2.
Se topeste margarina.
Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge pana terminam cu prima parte de foi.
Peste foi se pune jumatate din nucile macinate amestecate cu scortisoara.
Se aseaza peste nuci foile (ce-a de-a 2-a parte) care se ung la fel cu margarina topita
pana se termina si cu cea de-a 2-a parte. Se presara a doua jumatate de nuci macinate.
Se acopera cu ultima parte de foi, facand la fel ca si pana acum, le ungem cu margarina.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 20-30 de minute.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor inainte de a le baga la cuptor.
Se taie dreptunghiuri. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste pe deasupra.
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
Dupa ce a dat in fiert siropul se adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert.
Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia.
Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Sunt bune reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava 6056
retete culinare - Baclava 6057
retete culinare - Baclava 6058
retete culinare - Baclava 6059
retete culinare - Baclava 6060
retete culinare - Baclava 6061
retete culinare - Baclava 6062
retete culinare - Baclava 6063

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55