Baclava

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 6060 vizualizari

 

TIP: Nu puneti mai mult de 1 lingurita de scortisoara pentru ca are un gust amarui.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 200 g margarina
  • 400 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa la decongelat foile de placinta.
Foile se impart in 3 parti egale.
Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara.
Nucile se impart in 2.
Se topeste margarina.
Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge pana terminam cu prima parte de foi.
Peste foi se pune jumatate din nucile macinate amestecate cu scortisoara.
Se aseaza peste nuci foile (ce-a de-a 2-a parte) care se ung la fel cu margarina topita
pana se termina si cu cea de-a 2-a parte. Se presara a doua jumatate de nuci macinate.
Se acopera cu ultima parte de foi, facand la fel ca si pana acum, le ungem cu margarina.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 20-30 de minute.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor inainte de a le baga la cuptor.
Se taie dreptunghiuri. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste pe deasupra.
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
Dupa ce a dat in fiert siropul se adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert.
Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia.
Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Sunt bune reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava 6056
retete culinare - Baclava 6057
retete culinare - Baclava 6058
retete culinare - Baclava 6059
retete culinare - Baclava 6060
retete culinare - Baclava 6061
retete culinare - Baclava 6062
retete culinare - Baclava 6063

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!