Baclava

de mamaieelena in Prajituri, 14 Dec 2010 | 7627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 foi de strudel cumparate din comert
  • 750gr nuca macinata ca pt baclava
  • 1kg zahar
  • 4-5 fiole cu esenta de rom
  • 1 fiola cu vanilie
  • 150 gr.margarina Rama pt prajituri topita  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava de aragaz cu margarina topita si se pun primele 4 foi de placinta , avand grija ca intre foi sa se puna cate o lingura de margarina topita apoi se pune nuca in care s-au pus 2 fiole de esenta de rom si cea de vanilie plus 1/3 din cantitatea de zahar si se amesteca. Nuca se repartizeaza egal in strat suficient incat sa ajunga si la celelalte foi care vor fi puse astfel;au fost puse cele 4 si nuca apoi foaie,nuca,foaie,nuca,foaie si tot asa pana se termina nuca si ne mai raman inca 4 foi pe care le vom pune la sfarsit la fel ca pa primele cu margarina intre ele.

Baclavaua se va taia bucati inainte de a o pune la cuptor avand grija sa nu uitam sa punem ultima margarina deasupra si va sta pana se rumeneste.

Intre timp se pune restul de zahar si esenta de rom si apa la fiert si obtinem un sirop pe care il vom pune esalonat peste baclava in cuptor si se lasa pana absoarbe tot siropul.

Pofta buna,

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de prune si nuca