Baghete cu usturoi

de T I M E A in Piine, 10 Iul 2012 | 4404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr dojdie uscata
  • 150 ml lapte
  • 170 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr unt cu usturoi, sau daca nu gasiti unt cu usturoi folositi unt normal si usturoi
  • 1 galbenus de ou cu o lingurita lapte pt uns
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu usturoi:

Ideal este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Mai intai punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 min.

Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam drojdia dospita si framantam cu mana. Adaugam si apa calduta, framantand in continuare. La final adaugam cele 2 linguri de ulei. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios.

Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora.

Dupa o ora rupem bucati de aluat cu mana si il intindem pe o plansa tapetata cu putin ulei. Asezam feliute de unt si rulam.

Asezam baghetele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit aprox. 20 minute.

Ungem apoi  cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte, presaram seminte de susan si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.

Scoatem din cuptor si servim cald! Merge perfect cu rosii sau cu o salata de cruditati. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baghete cu usturoi 169583
retete culinare - Baghete cu usturoi 169584
retete culinare - Baghete cu usturoi 169585

COMENTARII (38)

elucubratiiculinare 1

11.07.2012, 14:44

bun usturoiul

Bunica 1

09.09.2012, 19:41

Uite ca am gasit cine a facut baghete cu usturoi! Le-am facut,dar le-am pus si masline Au iesit o nebunie! Daca le incercati..... nu va mai opriti din mancat!

diaconta 1

09.09.2012, 19:55

Buni,decat sa patesc asa ceva,mai bine nu incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25