Balmos - ca la el acasa !

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2010 | 9975 vizualizari

 

Cumnatica mea draga mi-a trimis jintita de la ea de la stana, din zona Bistritei , asa ca m-am apucat sa prepar aceasta minunatie....
Va servesc cu mare drag !

 

INGREDIENTE

  • 1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului)
  • 4-500 g faina de malai
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos - ca la el acasa !:

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute.
Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase.
Lasam sa fiarba ( amestecand continuu)pina cand iese deasupra untul( grasimea) din jintita.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Balmosul se serveste cu lapte prins ( batut) sau salata de rosii, castraveti si ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos - ca la el acasa !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dicarmencitta1957 1

26.05.2010, 11:49

Am venit si eu cu 5 furculite,mai ai draga Sidy?Vreau si eu......

nadina73 1

26.05.2010, 17:02

e super bun si noua ne place mult dar cum aici nu avem jantita ....................m modificat reteta si am facut si noi,o gasesti intre retetle mele "balmos fals"felicitari 5 furcu

nadina73 1

26.05.2010, 17:03

ardeleanca........... ce e din bistrita pana in tg-mures ..............o aruncatura de bat

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa