Barcute din dovlecei, umplute cu branza

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 9 Aug 2017 | 2719 vizualizari

 

O reţetă în care am folosit două feluri de brânză. Şi pentru că dovleceii tăiaţi şi scobiţi pe care i-am umplut cu brânză au aspectul unor bărcuţe, i-am numit astfel...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • unt pentru uns tava
  • 2 ouă
  • 4 linguri de smântână
  • 100 grame telemea de vaci, rasă
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutură
  • 150 grame brânză dulce de vaci
  • 50 grame unt moale
  • 1 ou fiert tare
  • 1 legătură de mărar
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute din dovlecei, umplute cu branza:

Se alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin.

Se fierbe tare un ou.

Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul fiert tare şi mărunţit.

Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii, după care se porţionează şi se scobesc cu o linguriţă, având grijă ca exteriorul să rămână intact. Se taie și partea inferioară a dovleceilor, pentru a avea stabilitate.

Se umplu bărcuțele de dovlecei cu umplutura de brânză dulce, ou, unt și sare.

Ceea ce a rezultat după ce s-au porționat, nivelat și scobit dovleceii, se taie mărunt și se amestecă apoi cu telemeaua răzuită fin, sare și piper. (Eu am adăgat și umplutura de brânză dulce cu ou, mărar și unt, care mi-a rămas)

Acest amestec se așează pe fundul tăvii unse cu unt în prealabil, după care se așează bărcuțele din dovlecei, umplute cu amestecul de brânză dulce.

Se bat bine cele două ouă și se adaugă smântână și sare. Se amestecă bine, pentru uniformizare și se toarnă în tavă, peste bărcuțele din dovlecei umplute cu brânză dulce.

Se dă la cuptor, la foc potrivit și când s-au rumenit, se scoate tava și se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Dacă dovleceii nu sunt prea mari, îi puteți umple întregi, nu neapărat porționați.

2

În amestecul cu telemea, nu puneți prea multă sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute din dovlecei, umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

14.08.2017, 10:24

Mulțumesc frumos, Mihaela!

oanapl 1

14.08.2017, 22:53

Ce-aș servi și eu o bărcuță!

RODIMUR 1

15.08.2017, 07:40

Te cred, Oana, dar rămâne pentru data viitoare, pentru că s-au terminat, înte timp...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf