Batuta de pui la cuptor

de anisoara in Pui, 8 Feb 2010 | 23720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 300 gr. de piept de pui
  • 3 cepe mari
  • 200 gr. de cascaval de tip olandez
  • 100 gr. maioneza cumparata sau preparata de casa
  • 0.5 lamie
  • un ardei rosu gras
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita de sare
  • piper negru sau condimente pt pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batuta de pui la cuptor:

1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.


2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.


3. Se imparte pieptul de gaina in fileuri subtiri. Daca aveti fileuri mai groase, se bat cu un ciocan de lemn, punind pieptul pentru batut , intre 2 foi de pergament . Se bate pieptul atent, ca sa nu se rupa carnea , si dupa aceia, se sareaza, se pipereaza pe o parte si alta si se aranjeaza una linga alta , sau fiecare in parte pe tava unsa cu putin ulei .Se presara cu condimente pentru pui.


4. Se repartizeaza toata ceapa taiata pe fileurile batute in forma de delusor. Se presara busuioc, leustean la dorinta. De asemenea , la dorinta , se taie ardeiul in rondele si se aranjaza peste ceapa.


5. Deasupra pe ceapa se toarna cite o lingura de maioneza . Maioneza este de dorit sa fie la temperatura camerei, ca sa o puteti repartiza mai usor deasupra cepei. Pe urma se presara cite 2 linguri de cascaval ras prin razatoarea mascata si se introduce tava la cuptor.


6. Peste 5 minute scadeti focul la temperatura de 160 C. In total batutele se coc 15-20 minute. Urmariti cuptorul Dstra .


Batutele se servesc la masa atit calde , cit ci reci. Ceapa se marineaza si dupa ce se coace , isi pierde gustul ei pronuntator de ceapa, devine foarte suculenta, gustoasa si neutra la gust.


Toate trei ingrediente : pieptul de gaina, ceapa si cascavalul formeaza un gust nemaipomenit. Deasemenea puteti sa le serviti la masa festiva , asortate pe platou cu rulada din piept de gaina cu ciuperci si cascaval sau cu parjoalede sarbatoare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Batuta de pui la cuptor 16615
retete culinare - Batuta de pui la cuptor 16616

COMENTARII (11)

epuremikaela 1

20.05.2010, 12:46

buna din nou
pe mine m-ar interesa retete de- ale voastre mai slab calorice,da si gustoase,am dat netu' asta peste cap,ce-i drept sunt ceva retete,da poate mai stiti voi "zise prin viu grai",pupici si sa aveti pofta,nah mai cumpatat

Bya Ralu 1

23.06.2013, 11:45

ce super arata

iri_iri 1

23.06.2013, 15:57

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!