"Beef Wellington" vegetarian

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2011 | 2637 vizualizari

 

... adica lipseste tocmai "beef"-ul din poveste si este inlocuit de ciuperci. Se aseamana putin - in special la modalitatea de asamblare (aici referindu-ma si la rabdarea si dexteritatea aferenta) - cu "painicile" cu ciuperci si pui (acelea au in schimb un buchet de arome mai "stufos") . Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se pot lua cu usurinta la pachet, si se potrivesc in orice moment al zilei. Atata numai, atentie la branza pe care o folosesti! Daca nu iti place cea cu mucegai, poti opta pentru felii subtiri de mozzarella. Daca totusi doresti sa pastrezi reteta ca atare, foloseste o branza cu mucegai pe care ai mai incercat-o si precis iti place.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de aluat de foietaj
  • 1 kg ciuperci mari
  • 550 gr spanac congelat
  • 150 gr branza cu mucegai
  • 1 ou
  • putin ulei
  • susan
  • piper, sare, nuscoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Beef Wellington" vegetarian:

Lasi aluatul sa se decongeleze in tihna. Ciupercile de cureti, pastrand numai palaria. Intr-o tigaie pui la incins putin ulei si pui pe rand ciupercile, cateva minute pe fiecare parte, pana se inmoaie. Le lasi sa se scurga, eventual le tamponeszi si cu servete de hartie.

Intr-o oala mica pui la calit spanacul si il lasi pana se decongeleaza complet si fierbe putin in sucul propriu. Condimentezi dupa gust cu nuscoasa, sare si piper, amesteci si il pui la scurs intr-o sita. Branza o tai felii subtiri.

Cu toate aceste ingrediente gata pregatite si aluatul decongelat, te poti apuca de asamblare. Cu ajutorul unei cani cu gura ceva mai larga decat cea obisnuita decupezi cercuri in aluat. Pui pe un cerc de aluat o lingura de spanac, apoi o ciuperca cu scobitura palariei in jos, cuprinzand sub ea spanacul, o felie de branza peste ciuperca, ungi marginea de aluat cu putin ou batut si acoperi cu inca un cerc de aluat. Cu ajutorul unei furculie sigilezi totul si asezi "painica" astfel formata in tava tapetata cu hartie de copt.

Procedezi la fel cu toate celelalte ciuperci. Ungi toate "painicile" cu oul batut si presari seminte de susan. Vei avea nevoie de doua tavi pe care, in functie de cuptor, le poti coace impreuna sau pe rand. Eu am pus cate o tava pe rand, in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru  40-50 de minute. Pofta buna!

Nota: Reteta inspirata din Good Food.

 

RETETA IN IMAGINI

"Beef Wellington" vegetarian-0
"Beef Wellington" vegetarian-1
"Beef Wellington" vegetarian-2

COMENTARII (13)

mamaieelena

mamaieelena 1

03.11.2011, 07:17

Adinuta

Adinuta 1

04.11.2011, 16:06

Nu stiu cum de am ratat reteta aceasta, pare tare buna!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.07.2012, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!