Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel

de alldaycooking in Curcan, 22 Apr 2012 | 1643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Betisoare de curcan
  • 300 gr piept de curcan
  • 1 lingura ulei de masline
  • Putin otet balsamic
  • Sare
  • Piper alb
  • Busuioc
  • Chives
  • 4 cartofi copti
  • Sos de patrunjel
  • 50 ml vin alb
  • ½ lingurita amidon
  • O legatura de patrunjel verde
  • Un cubulet unt Sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel:

Pieptul de curcan l-am taiat fasii lungi, am obtinut astfel 8 betisoare. Am amesteat uleiul de malsine cu otet balsamic, piper alb macinat, busuioc si chives maruntit, putina sare si am trecut betisoarele prin acest mix de condimente. Am ales sa prajesc separat betisoarele de pui, cate 4 bucati odata. Am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi am asezat pe farfurie.

Pentru sosul de patrunjel am pus la fiert vinul in care am dizolvat ½ lingurita de amidon. Patrunjelul l-am taiat marunt si l-am adaugat impreuna cu un cubulet de unt la vin cand acesta a inceput sa fiarba. Am mai lasat pe foc aprox. 2 minute, apoi am adaugat putina sare si am presarat sosul peste cartofii copti taiati cubulete si peste betisoarele de carne.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel 159382
retete culinare - Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel 159383
retete culinare - Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel 159384
retete culinare - Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel 159385
retete culinare - Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel 159386

COMENTARII (19)

jolygina 1

22.04.2012, 20:36

adry88 1

23.04.2012, 10:57

Sim0na 1

24.04.2012, 20:11

Fur si eu un betisor...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S