Biban de mare en papillote

de papabundetot in Somon, 8 Iun 2014 | 1542 vizualizari

 

Pentru ca astazi am implinit 1 an de cand am cunoscut niste oameni minunati,Bucatarasii de pe bucataras.ro care m-au primit cu drag printre ei,m-am gandit sa sarbatoresc acest eveniment printr-o reteta usor deosebita,sanatoasa si gustoasa in acelasi timp.Am profitat de ocazie si am luat acest peste pe care pana acum nu l-am mai incercat dar pot spune ca mi-a facut o impresie buna,e un peste cu adevarat delicios si deja ma gandesc si la alte retete pentru acest tip de peste :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 buc biban de mare
  • 5 cartofi noi
  • 2 ciuperci champignon mai mari
  • 1 fenicul
  • frunze de oregano proaspat
  • 1 ardei iute,
  • zeama de la o lamaie si de la o portocala
  • sare,
  • unt,
  • vin alb
  • Pentru sos :
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de susan
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri iaurt
  • sare,
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita curry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare en papillote:

Am curatat pestii de solzi si intestine,i-am spalat bine,i-am crestat pe ambele parti si apoi i-am pus la marinat in zeama de lamaie,zeama de portocala si putina sare.Intre timp pana cand pestii s-au marinat,am pregatit legumele,le-am curatat,spalat si  taiat felii,nu foarte subtiri,am luat apoi o bucata mai mare de hartie de copt,am uns-o cu unt apoi am pus un strat de cartofi,unul de ciuperci si unul de fenicul,deasupra legumelor am asezat 1 biban,prin crestaturile facute in pielea pestelui am pus unt,am turnat deasupra pestelui putina zeama de lamaie si portocala,am pus si in burta pestelui unt,frunze de oregano si felii de ardei iute.

Am pliat hartia de copt de jur imprejurul pestelui si inainte de a o inchide de tot am turnat inauntru putin vin alb,apoi am pus pestele intr-o tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la foc mic.

Sosul de usturoi:

Am zdrobit usturoiul,l-am frecat bine cu putina sare si ulei de susan,am adaugat apoi 1 lingurita de mustar,zeama de lamaie si la urma iaurtul,am amestecat bine si am servit cu deliciosul peste cu legume

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Biban de mare en papillote-0
Biban de mare en papillote-1
Biban de mare en papillote-2
Biban de mare en papillote-3
Biban de mare en papillote-4
Biban de mare en papillote-5
Biban de mare en papillote-6

COMENTARII (12)

Xandrinne

Xandrinne 1

08.06.2014, 21:48

tarasmariana

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:12

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 14:04

multi anisori inainte!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!