Biscuiti cu lamaie

de Bucataras Anca in Dulciuri, 5 Apr 2015 | 3597 vizualizari

 

Fetitei mele ii plac mult biscuitii. Pentru ca nu mai vreau sa manance din cei de cumparat, am ales o reteta simpla a unei versiuni de "biscuiti" care sa fie perfecti impreuna cu un pahar cu lapte sau care sa stea alaturi de sandvisul de la scoala pe post de desert.
Va impartasesc cu drag reteta, pentru ca, desi este una simpla, am fost rasplatita cu un compliment suprem: "Mami, astia sunt cei mai buni biscutiti pe care i-am mancat in viata mea!" :)

 

INGREDIENTE

  • 100 de g unt topit si racit
  • 200 de g zahar pudra
  • 1 ou intreg 1 galbenus
  • coaja de la 3-4 lamai
  • 2 linguri suc lamaie
  • 300 de g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • putina sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lamaie:

Coaja de lamaie rasa se amesteca bine cu o lingura de zahar pudra (pentru omogenizare perfecta se poate pune in masina de cafea sau intr-un blender mic pana devine o pasta).

Se amesteca bine restul zaharului cu untul topit si usor racit (astfel incat sa fie cremos). Se adauga oul intreg, apoi galbenusul si se amesteca foarte bine. Se adauga pasta de coaja de lamaie si 2 linguri de suc de lamaie.
 
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga in mijloc crema din compozitia de mai sus si se incorporeaza treptat pana se obtine un aluat.

Aluatul astfel obtinut se rastoarna pe o folie de plastic si se infasoara ferm sub forma de salam. Se tine la frigider aproximativ o ora si jumatate, pentru a permite taierea usoara.

Dupa racire, se scoate aluatul din folia de plastic si se taie in felii de aproximativ un centimetru grosime.

Piscoturile aseaza intr-o tava mare, pe foaie de copt, si se coc 15 minute la foc mediu (plasati-le cu spatii destul de mari intre ele, pentru a nu se lipi, cum mi s-a intamplat mie, desi, slava Domnului, gustul a fost la fel de bun). Daca tava nu este suficient de mare ii puteti coace in doua transe. Dupa 5-10 minute le puteti aplica in mijloc o stafida (optional).

Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar farin.

Se poate acoperi cu o folie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale