Biscuiti fragezi spiralati

de Brindusa in Prajituri, 14 Aug 2011 | 4495 vizualizari

 

Biscuiti fragezi spiralati, de savurat dimineata la o cafea sau o cana cu lapte cald

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina pentru prajituri
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 150 g unt rece
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura esenta de vanilie naturala
  • cateva linguri de lapte rece
  • 2 pachete ornamente mici colorate, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi spiralati:

Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt.

Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine. Poti face acest lucru si cu ajutorul robotului de bucatarie.

Adauga esenta de vanilie si o lingura de lapte. Amesteca usor. Daca nu se formeaza o coca, mai adauga cate o lingura de lapte, pana ce aluatul se leaga. 

Imparte aluatul in doua. O jumatate inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora. Cealalta jumatate amestec-o cu cacaoa. Daca e necesar sa se lege, poti sa mai adaugi cate o lingura de lapte. Inveleste coca in folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora.

Scoate coca alba din frigider si intinde-o sub forma unui dreptunghi, intre doua bucati de hartie de pergament. Asta ca sa nu se lipeasca de sucitor. Foaia trebuie sa fie destul de subtire. Pune cu grija aluatul in frigider 20 minute.

Scoate coca neagra din frigider si repeta ce ai facut cu coca alba. Incearca s-o intinzi la aceleasi dimensiuni. Pune si acest aluat in frigider

Scoate cele doua foi din frigider, cu grija sa nu se rupa. (le poti pune pe o tava mai mare). Scoate foile de copt de deasupra ambelor. Unge foaia alba cu putina apa (cu ajutorul unei pensule). Cu mare grija pune foaia neagra desupra foii albe, deasupra pune o foaie de copt si niveleaza usor cu sucitorul.   

Pune coca in frigider cam 20 minute. Cand o scoti din frigider pune-o cu foaia alba pe masa (ca sa nu te murdaresti cand o rulezi). Ruleaza coca cat de strans poti, de-a lungul latimii.  

Imprastie  ornamentele colorate pe foaia ce copt si invarte ruloul pe ele, apasand usor. 

Inveleste ruloul in folie de plastic si pune-l in frigider 30 minute. Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt intr-o tava.

Scoate cilindrul din frigider si, cu un cutit bine ascutit, taie felii de 1/2 cm latime. Pune-le in tava si coace-le cam 10- 15 minute. 

Nu trebuie sa fie tari cand le scoti din cuptor, pentru ca ele se intaresc cand se racesc

Biscuitii fragezi spiralati sunt deliciosi!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti fragezi spiralati 120491
retete culinare - Biscuiti fragezi spiralati 120492
retete culinare - Biscuiti fragezi spiralati 120493
retete culinare - Biscuiti fragezi spiralati 120494
retete culinare - Biscuiti fragezi spiralati 120495
retete culinare - Biscuiti fragezi spiralati 120496

COMENTARII (14)

MIUTA 1

15.08.2011, 16:41

Suuuuper

Mihaela11_jo 1

15.08.2011, 19:17

Foarte fini si apetisanti

alinutzika 1

15.08.2011, 22:32

buuuuni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55