Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Boccelute cu crema de vanilie ,un desert rapid si foarte gustos.Boccelutele sunt preparate din clatite cu sirop din dulceata de sfecla rosie.
Boccelutele sunt de fapt clatite.
Intr-un vas de mixat se amestecaoul,uleiul,laptele si200g.faina si un praf de sare.
Compozitia se lasa sa se odihneasca 5-10 min.
Clatitele se coc dupa metoda cunoscuta.Tigaia de clatite se pune la incins si cu polonicul se toarna compozitia(un polonic pentru o clatita).Cand se aureste pe margini se intoarce.
Crema de vanilie.
Intr-o craticioara de 1 l.se pune oul,zaharul si amidonul. Se amesteca bine,apoi se toarna laptele rece. Se fierbe amestecand contiuu pentru a nu se prinde.
Cand s-a fiert si s-a ingrosat se ia de pe foc,se adauga zaharul vanilat si untul mestecand bine.
Crema calda se pune pe clatita si apoi se strang marginile.
La fiecare clatita sunt necesare 2 linguri de crema.
Din compozitia aceasta iese umplutura pentru 4 boccelute.Se servesc calde.
1
Intotdeauna pun mai putina faina.Daca mai este nevoie mai adaug.
2
Depinde de tipul de faina.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult