Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci

de Cris2711 in Dulciuri, 28 Sep 2013 | 4888 vizualizari

 

Este reteta Dianei K,care a fost zilele acestea dintre cele mai citite.Miroase in casa atat de ademenitor:DSunt atat de pufoase,branzoici delicioase;;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 gr. faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 5 linguri zahar
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • drojdie uscata 7 gr. sau un cub drojdie proaspata
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 400 gr. branza de vaci proaspata
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • putin Rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci:

Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa.

Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de ulei,zaharul ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca bine.

Intr-un castron mare se pune faina(550 gr.),untul si se amesteca cate putin din compozitia de drojdie,pana se incorporeaza toata,apoi se adauga si compozitia de ou cu ulei si zahar.

Se framanta bine si se acopera cu un prosop curat.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele de umplutura.

Dupa circa 2 ore se imparte aluatul in doua si se intinde,vezi foto.

Se taie in bucati,vezi foto.

Se pune peste bucati umplutura,nu foarte multa,apoi se fac boccelute ,care se intorc pe tava .

Pe tava se mai lasa circa 15 minute asa.

Se ung cu compozitia de galbenus de ou,lapte si zahar.

Cuptorul se incalzeste la 175°.

Dupa 15 minute, se dau la cuptor pentru circa 30 de minute ,pana devin aurii.

Se servesc calde dar si reci!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut aluatul foarte usor,am amestecat cu grija toate ingredientele de mai sus cu faina,aluatul devine foarte elastic si usor de intins.

2

In crema de branza se pot adauga si stafide.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264363
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264365
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264367
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264369
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264371
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264372
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264374
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264376
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264377
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264379
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264380
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264382
retete culinare - Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci 264383

COMENTARII (62)

Cris2711 1

01.10.2013, 13:57

Ruxy drag iti multumesc si te pup dulce

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 08:58

ce bunatati !

- TABITA - 1

19.05.2014, 14:54

O minunatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S