Bombe cu afine

de Furnicuti in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 13675 vizualizari

 

Daca zilele trecute v-am tentat cu afinata, azi folosim afinele care au stat in afinata :)

 

INGREDIENTE

  • cam 200 g afine din afinata
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri afinata sau zmeurata
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • apa cat e nevoie - in jur de un pahar, chiar mai putin
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe cu afine:

In primul rand, lasam afinele intr-o sita, sa se scurga de lichid. Tocam biscuitii sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu sucitorul sau cu o sticla. La fel procedam si cu nuca. Punem ciocolata si untul intr-un vas le o topim la foc mic, amestecand mereu. Cand luam de pe foc, adaugam zaharul si afinata.

Intr-un bol incapator punem biscutitii maruntiti, nuca, cacao, coaja rasa de lamaie, iar deasupra turnam sosul de ciocolata. Amestecam bine de tot toate ingredientele din bol. Adaugam apa din cand in cand, pana obtinem o pasta legata, suficient de tare cat sa poata fi modelata.

Luam in mana cate putin din compozitie, o aplatizam, punem in mijloc cateva afine si formam o bomboana. Daca vi se pare prea migaloasa operatiunea asta, puteti adauga toate afinele cand amestecati ingredientele, mai spre sfarsit ca sa nu se zdrobeasca de tot si formati bomboanele asa. Noi am incercat ambele variante, pentru ca erau prea multe afine si prea putina "coca".

Tavalim bomboanele in fulgi de nuca de cocos, nuci macinate, bombonele colorate sau orice altceva ce vi se pare portivit. Puse intr-un recipient inchis, la frigider, bomboanele rezista destul de mult, dar sansele sa se invecheasca sunt mici :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bombe cu afine 115247
retete culinare - Bombe cu afine 115248

COMENTARII (23)

Rux 1

15.07.2011, 00:03

Superbe

mimmi 1

15.07.2011, 12:42

Le fac si eu dar cu visine din visinata.sunt .....

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:09

nu am mai papat cu afine!si eu fac tot cu visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D