Desert bomboane fondante cu visine

de katty in Dulciuri, 23 Ian 2021 | 2555 vizualizari

 

Este prima data cand am incercat sa fac asemenea bomboane, asa ca rezultatul nu a fost chiar ce am visat. Adica sunt niste reguli care trebuie respectate strict daca vreti sa fie perfecte. Fondantul meu a iesit putin mai tare decat ar fi trebuit, deci ceva mai greu de manevrat. Nu sunt ele perfecte, dar sunt minunate la gust.
Din aceasta cantitate am obtinut 30 de bomboane.
Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 50 gr glucoza solida
  • 1 lingurita colorant din sfecla(300 ml suc de sfecla, 1 lingura zahaar)
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • visine din visinata fara samburi
  • vanile
  • 70 gr ciocolata alba+2 linguri lapte pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane fondante cu visine:

Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si  fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a clocotit cam 10 minute, astfel: picuram putin sirop intr-o farfuriuta cu putina apa, iar bila formata trebuie sa poata fi modelata intre degete. Cand siropul a fiert suficient, dam craticioara jos si golim siropul in vasul in care il vom mixa. Lasam siropul sa se raceasca pana undeva sub 50 de grade, adica atunci cand introducem un deget in sirop sa il simtim putin caldut. Mixam siropul cu paletele de la mixer. Cat? Pana siropul se transforma in pasta si paletele nu mai merg. Putem sa facem bomboanele atunci sau sa pastram pasta pana a doua zi intr-o punga la frigider. Impartim pasta formata in 2 parti. O jumatate din pasta o punem intr-un vas si o vom topi la bain-marie impreuna cu colorantul din sfecla. Daca ni se pare ca fondantul este prea gros punem adauga 1-2 lingurite apa. Pentru colorantul din sfecla am stors 300 ml suc de sfecla pe care l-am fiert impreuna cu zaharul pana a scazut  la jumatate. Pastrati colorantul la frigider intr-un borcan inchis ermetic. Daca doriti puteti folosi coloranti artificiali. Cealalta jumatate de pasta o punem intr-un vas impreuna cu nuca macinata, pe care am rumenit-o usor in cuptor, vanilia si cacaua. Frecam bine compozitia pana devine omogena. Impartim pasta formata in bucati egale(ale mele au avut 16 gr fara visina). Pe fiecare bucata punem o visina fara sambure si o modelam sub forma de bila. Dupa ce am modelat toate bilele este momentul sa incalzim fondantul cu colorant. Cu ajutorul a doua furculite, trecem fiecare bila prin fondant. Scoatem bomboanele pe un  grilaj sub care am pus hartie de copt pentru a se scurge surplusul. Dupa ce bomboanele s-au uscat topim la bain-marie sau microunde ciocolata alba cu laptele si decoram bomboanele.

TIPS-URI

1

pregatiti fondantul cu o zi inainte

2

lucrati repede cand imbracati bomboanele in fondant pentru ca acesta se raceste imediat

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane fondante cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana