Bomboloni

de micki in Dulciuri, 10 Feb 2010 | 11465 vizualizari

 

Bombolonii sunt niste gogosele care aici se servesc de obicei la micul dejun umplute cu crema pasticera sau dulceata.Spre deosebire de krapfen aceste gogosele sunt mult mai mari si au specificul "inelus" pe mijlok.Se mai pregatesc si in preajma carnavalului,de aceea mai sunt numite si "dolce di carnevale"(dulce de carnaval )

 

INGREDIENTE

  • Pentru circa 12 bomboloni avem nevoie de:
  • 300 gr de faina 00
  • 125 gr de lapte caldut
  • un plic de drojdie uscata(7 gr)
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 30 gr unt
  • aroma de lamaie(eu nu am avut)
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar tos pentru decor
  • ulei de arahide(de preferat)sau de floarea soarelui pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore.

Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu o forma rotunda,apoi am tapetat cu faina o bucata de hartie pentru copt si le-am asezat una langa alta si le-am mai lasat la crescut inca 45 minute.

Apoi am incins uleiul(nu prea incins altfel se vor arde si nu vor creste) si le-am prajit bine pe ambele parti(circa un minut pe-o parte). Le-am scos pe hartie de bucatarie,apoi le-am trecut prin zahar tos.

Dupa ce se racesc se pot umple cu dulceata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

elena1988 1

08.03.2011, 11:18

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:19

simonay 1

29.10.2013, 15:58

gogosi bune si pufoase ca la noi in Romania cu sau fara crema de oua !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie