Bors de rata cu zdrente de ou

de madi_marin in Ciorbe, 17 Apr 2010 | 6379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 spate de rata
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 100 g taitei
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 l bors
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de leustean

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de rata cu zdrente de ou:

Spatele de rata se curata de pielea ramasa, se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand s-a fiert se scoate la racit.

Ceapa verde se toaca marunt, iar morcovii , telina si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se taie cubulete.  Se pun toate in zeama in care  a fiert spatele de rata si se pun la foc mic sa fiarba bine.

Cand si legumele sunt gata  se pune carnita curatata de pe oase . Se adauga apoi sucul de rosii, pastele si borsul clocotit. Oul se bate ca pentru omleta si se toarna in fir subtire in ciorba ca sa obtinem zdrente. Se potriveste gustul cu sare si piper ( sau delikat de pui, gaina) si se stinge focul. Se adauga verdeata tocata marunt.

 

RETETA IN IMAGINI

Bors de rata cu zdrente de ou-0
Bors de rata cu zdrente de ou-1

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

17.04.2010, 23:50

nu am mai mancat o ciorba de ceva vreme, cred k ar fi cazul, inghit in sec la cum arata

nadina73

nadina73 1

18.04.2010, 01:27

super madi nu aveai nic o furculita si la asa o ciorba buna nu i statea bine fara asa ca 5 furculite mari ..........si restu sti,e grozava

madi_marin

madi_marin 1

18.04.2010, 09:23

multumesc mult fetelor..... nu e bolul copilului....e unul dintr-un set de 6 cumparat nu demult....si mie mi-au placut foarte mult.....@nadina....multumesc pentru furculite....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!