Branzoaice

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4044 vizualizari

 

Cred ca ma repet daca va spun ca imi place aluatul dospit iar combinat cu branza de vaci, este o bunatate. Nu va spun cat de bune sunt dimineata langa o cana de lapte :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 35 g drojdie proaspata
  • 60 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri zahar
  • stafide
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Si de aceasta data am scapat de framantat, si am pus-o la treba pe prietena mea: masina de paine.

Aluatul acesta insa se framanta foarte usor si la mana (ca nu m-am nascut cu masina de paine) :).

Amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar si cele 3 linguri de lapte caldut. Lasam sa stea 10 minute. Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc unde adaugam zaharul ramas, ouale si iaurtul. Adaugam apoi drojdia activata si incepem sa  ramantam. In acest moment puteam adauga sarea, untul topit si coaja de poartocala. Framantam un alaut elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit, la loc caldut si ferit de curenti de aer.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu oul si zaharul iar la final adaugam amidonul, esenta de rom si stafidele. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata si il framanatam putin pentru a scoate aerul. Impartim apoi aluatul in bucati egale, nu prea mari. Intindem fiecare bucatica de aluat cat mai rotund.

Punem o lingura de umplutura in mijloc apoi adunam marginile spre mijloc, acoperind umplutura.

Asezam branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca ~15 minute. Ungem branzoaicele cu galbenusul desfacut in lapte si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pancakes (clatite americane) cu kiwi