Briose

de aziz in Prajituri, 7 Dec 2011 | 4150 vizualizari

 

Reteta este imprumutata de pe Bucataras.ro de la domnul Motan la oale..

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 pahare de lapte(eu am pus unul)
  • 1 pahar cu ulei(eu am pus jumatate)
  • 2 pahare zahar(eu am pus unu)
  • 4 pahare cu faina(eu am pus 2)
  • nuca sfaramata(eu am pus ciocolata cu lapte)
  • stafide(nu am pus)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cacao(eu am pus nessquik)
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

Amestecam ouale cu zaharul pana devin crema. Incorporam uleiul si laptele apoi. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in amestecul precedent.Turnam jumatate din compozitie in alt castron si asdaugam uneia din ele nessquik-ul, iar la cea alba ciocolata rasa sau sfaramata. Puteti adauga stafide sau alte fructe uscate. Punem cuptorul la 175 grade .Turnam compozitia in forme de briose cu hartiute speciale. Daca le vreti motate ca ale mele puneti compozitia pana la jumatatea forme daca  nu vreti sa depaseasca hartiutele puneti compozitie doar pe sfert. Intentia mea a fost sa le fac glazura la rece, dar nu am mai apucat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose-0
Briose-1
Briose-2
Briose-3

COMENTARII (30)

diaconta

diaconta 1

08.12.2011, 10:37

azvarle vreo doua,ca mi-e cam foame

aziz

aziz 1

08.12.2011, 12:10

asteas vechi te las fara dantura acus aduc ceva proaspat

diaconta

diaconta 1

09.12.2011, 15:45

No apai pune-te de fa altele sa nu raman fara dinti pe cand vreau sa ma marit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!