Briose

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 3630 vizualizari

 

Primele mele briose :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua + un albus
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri lapte rece
  • o lingura fulgi de ciocolata
  • o lingurita coaja de lamaie si portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

  1. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula.
  2. Se adauga, treptat, faina cu praful de copt si laptele, apoi fulgii de ciocolata si coaja de lamaie si portocala (eu le rad in timpul anumui si le tin la frigider, intr-un borcan, amestecate cu zahar).
  3. Am pus cosulete colorate in doua forme de briose, apoi am adaugat din compozitie in fiecare cosulet, am ornat cu fulgi de ciocolata si le-am bagat in cuptorul incins pentru 20-25 min.

       Sunt asa de bune si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Indiene