Briose cu cacao

de miremirc in Prajituri, 6 Mar 2012 | 2214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 140 g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 15 ml rom
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lgt cu varf cacao
  • 1 lingura gem din coji de portocale
  • Glazura : (optional)
  • 70 g ciocolata alba
  • 1 lgt ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao:

Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele, gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.

Compozitia obtinuta o asezam in formele de briose si dam la cuptor pentru circa 20 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura : punem ciocolata si uleiul intr-o punga pe care o tinem in apa fiarta 3-4 minute. Scoatem punguta cu ciocolata din apa si o lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se intareasca . Taiem un colt mic la punga . Briosele le scoatem din hartia in care s-au copt dupa ce s-au racit complet si le asezam in altele curate.

Formam dungulite peste briose, fiecare cum doreste sau le putem lasa simple.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu cacao-0
Briose cu cacao-1
Briose cu cacao-2
Briose cu cacao-3
Briose cu cacao-4
Briose cu cacao-5
Briose cu cacao-6
Briose cu cacao-7
Briose cu cacao-8

COMENTARII (19)

Angelina_Elena 1

06.03.2012, 22:13

imi plac briosele ,imi dai si mie una?te rog frumos

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:05

foarte frumoase au iesit

monik80 1

21.03.2015, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04