Briose cu capsuni si arahide

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 16 Mai 2016 | 3092 vizualizari

 

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 100 g unt moale;
  • 150 g zahar;
  • 125 g faina;
  • jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 100 g arahide macinate;
  • 60 ml lapte;
  • 175 g capsuni.
  • Decor:
  • 100 g capsuni + o lingura zahar;
  • 140 g de branza pufoasa cu smantana;
  • 4 linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • un plic de zahar vanilat;
  • un plic de intaritor pentru frisca;
  • 12 jumatati de felii de capsuni;
  • ornamente colorate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni si arahide:

Briose:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc.

Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si arahidele macinate si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule de silicon, alternativ cu laptele. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza capsunile spalate si taiate marunt. Aluatul se distribuie in 12 forme pentru briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Decor:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu o lingura de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa apoi la racit, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie.

Se mixeaza branza cu zaharul pana cand cristalele de zahar sunt complet dizolvate.

Se mixeaza, intr-un alt vas, frisca impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca.

Se amesteca frisca batuta cu branza si capsunile, apoi se decoreaza briosele cu crema astfel obtinuta. Se pun feliutele de capsuna in varful brioselor si ornamentele colorate se presara peste crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu dovlecel la cuptor- pt bebelusi