Bundas kenyer!

de Panacris in Mancare copii, 8 Sep 2012 | 2403 vizualizari

 

In traducerea libera preparatul se numeste "paine imblanita!", dar din cate am inteles eu se aseamana cu friganelele sarate, ce se consuma alaturi de mancare de mazare proaspata. Nelipsite din copilarie, le/am adoptat si in familia mea, fiind vedeta de weekend a micului dejun, simplu si harnitor. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • paine mai veche 8 felii,
  • oua 4 bucati,
  • sare iodata,
  • ulei de palmier ptr prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bundas kenyer!:

Ouale se bat energic cu putina sare. Feliile de paine se trec prin oul batut, apoi se pun la prajit in uleiul fierbinte. Se servesc ca atare sau in combinatie cu branza, cascaval, branza topita, dupa gustul fiecaruia. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bundas kenyer! 176630
retete culinare - Bundas kenyer! 176631
retete culinare - Bundas kenyer! 176632
retete culinare - Bundas kenyer! 176633
retete culinare - Bundas kenyer! 176634
retete culinare - Bundas kenyer! 176635
retete culinare - Bundas kenyer! 176636

COMENTARII (19)

adry88 1

09.09.2012, 11:36

olivee 1

12.09.2012, 21:29

imi place place

Valclaudia 1

23.03.2014, 09:23

buna dimineata! Am sosit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21