Briose cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 10 Mai 2013 | 12687 vizualizari

 

Am facut repede niste briose pentru seara asta. Cu un pahar cu lapte alaturi sunt minunate.

 

INGREDIENTE

  • 15 g drojdie de bere
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa calduta
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • sare
  • 100 g unt
  • bucatele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Am pus drojdia cu o lingura de zahar si apa calduta intr-o ceasca, am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am lasat 5 minute sa creasca. 

Intre timp am batut ouale, apoi le-am amestecat cu maiaua.

Faina impreuna cu sarea si zaharul ramas le-am pus in vasul robotului si le-am mixat 15 secunde.

Am adaugat treptat ingredientele lichide, trecand la viteza 3 a robotului si am lasat sa mixeze inca 2-3 minute.

Acum amestecul e omogen si am adaugat in continuare untul si bucatelele de ciocolata. Am mai mixat inca 2 minute pana s-a incorporat bine si untul. 

Am lasat aluatul la crescut cam 45 minute. Pentru ca aluatul e mai dens decat cel de chec am folosit o lingura pentru a umple formele de briose. 

Am incalzit cuptorul si am pus briosele la copt pentru 12 minute, pana s-au rumenit. 

Dupa ce s-au racit putin le-am scos din forme. 

Au iesit foarte gustoase, pufoase si nu foarte dulci. Eu as mai adauga putin zahar compozitiei sau chiar l-as inlocui cu miere de albine data viitoare.

 

 

 

 

 

Despre Kitchen AID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu ciocolata-0
Briose cu ciocolata-1
Briose cu ciocolata-2
Briose cu ciocolata-3
Briose cu ciocolata-4
Briose cu ciocolata-5
Briose cu ciocolata-6
Briose cu ciocolata-7
Briose cu ciocolata-8

COMENTARII (27)

Rocsi

Rocsi 1

10.05.2013, 21:53

Ce pufoase si delicioase

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:32

mena29

mena29 1

15.05.2013, 13:34

Oana le adora! Mereu fac sau isi face chiar ea. Excelent arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!