Briose cu ciocolata si cappuccino

de mikidaniro in Dulciuri, 4 Feb 2012 | 1926 vizualizari

 

Un deliciu langa o cana de cappuccino,cafea sau pentru pitici.Compozitia este pentru 16 briose.

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 220ml lapte 
  • 150g ciocolata
  • 175g zahar
  • 2 oua 
  • 90ml ulei
  • 1 lingura de cappuccino
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si cappuccino:

Laptele,ciocolata,zaharul si cappuccino le punem intr-un vas la fiert pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca.Cand compozitia cu lapte s-a racit mixam galbenusirile cu uleiul,zaharul vanilat si lasam deoparte.Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare.Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si incepem sa omogenizam compozitia in urmatoarea ordine:compozitia cu galbenusuri o turnam peste compozitia cu lapte racita,iar compozitia rezultata o turnam in vasul cu faina,apoi incorporam albusurile.Turnam compozitia in forma de briose si le punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de min sau pana trece testul ''scobitoarea''.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata si cappuccino 144299
retete culinare - Briose cu ciocolata si cappuccino 144300
retete culinare - Briose cu ciocolata si cappuccino 144301
retete culinare - Briose cu ciocolata si cappuccino 144303

COMENTARII (22)

mikidaniro 1

04.02.2012, 19:16

Sunt super-bune cu cappuccino(sau ceI putin mie imi pIac),eu nu beau cafea de reguIa,beau cappuccino si am vrut sa simt aroma si in briose.Se pastreaza foarte bine cateva zile.

Rocsi 1

04.02.2012, 20:23

super combinatie!!!

marinicayou10 1

05.02.2012, 12:27

Misto stiu ca nu mai ai dar vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29