Briose cu ciocolata si ness

de roberta24 in Prajituri, 3 Mai 2010 | 4918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 gr unt
  • 250 gr iaurt gras (eu am folosit Tnuva cu 4,4% grasime)
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr faina
  • un praf de copt
  • o fiola de rom
  • Crema
  • un plic de creme ole de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness
  • Decor
  • cirese confiate
  • toping de ciocolata si de caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si ness:

Briose:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare foarte bine, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand compozitia capata consistenta unei creme, se adauga esenta de rom. Topim untul si il turnam in fir subtire peste crema de oua mixand in continuare, adaugam iaurtul si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn. Punem aluatul in forme si dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute.

Crema:

amestecam laptele rece cu frisca lichida, adaugam praful de crem ole si mixam pana obtinem o crema cu consistenta pufoasa, adaugam nessul si omogenizam.

Ornam briosele coapte si racite cu crema de ness.

 

COMENTARII (10)

Mihaela11_jo 1

16.01.2011, 08:33

Super

elena1988 1

02.02.2011, 17:33

deyutzky 1

05.04.2011, 23:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20