Briose cu dulceata de trandafir

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 1420 vizualizari

 

Ieri a fost o zi incarcata , am gaiti o gramada si printre toate celelalte dulcegarii si saraturi am facut si astea.

De obicei nu ornez briosele pentru ca nu ne dam in vand dupa crème sau bezele , iar fetita mea ma pune sa dau jos crema .

 

INGREDIENTE

  • · 2 ouă
  • · 200 g zahăr
  • · 1 pacheţel zahăr vanilinat
  • · 100 ml lapte
  • · 200 g făină
  • · 1 plic praf de copt
  • · 100 ml ulei
  • · 3 linguri dulceata trandafir
  • · coaja unei lămâi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dulceata de trandafir:

Ouale le batem pana cand obtinem o spuma cu zaharul si zaharul vanilat .

Renuntam la mixer ca sa nu stropim peretii si adaugam laptele , uleiul in fir subtire , faina amestecata cu praful de copt si dulceata de trandafiri.

Amestecam bine .

Ne pregatim formele de briose si in fiecare punem aluat astfel incat sa fie umplute cam 3/4 .

Dam la cuptorul preincalzit  pentru 20 .

Binenteles se pot orna cu bezea, ciocolata  etc .Dupa gustul fiecaruia.

Eu le las asa . 

 

 

TIPS-URI

1

numarul de bucati care ies depinde de formele de briose pe care le aveti acasa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu dulceata de trandafir 274040
retete culinare - Briose cu dulceata de trandafir 274041
retete culinare - Briose cu dulceata de trandafir 274042
retete culinare - Briose cu dulceata de trandafir 274043
retete culinare - Briose cu dulceata de trandafir 274044

COMENTARII (24)

anca_rm 1

04.11.2013, 09:56

Miuta , Rocsi nu mai am dar mai pun de o serie si te servesc cu mare drag

anca_rm 1

04.11.2013, 09:56

Dana

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21