Briose cu finetti

de susu in Dulciuri, 1 Ian 2011 | 3211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 50 g zahar
  • 70 g unt la temperature camerei
  • Esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 150 g nutella la temperatura camerei
  • 2 lingurite praf de copt
  • Cateva linguri de cognac
  • Esenta de rom

Pentru umplutura :

  • nuci,
  • ciocolata sau o bucatica de banana

Pentru decor

  • ciocolata glazurata,
  • fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu finetti:

Zaharul se mixeaza cu ouale si esentele dupa care se adauga untul.Frecam in continuare crema adaugand si ciocolata moale si la sfarsit subtiem cu laptele. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Putem adauga fulgi de ciocolata sau nuci in compozitie. Eu am umplut pe jumatate formele si am pus la mijloc nuci, bucatele de ciocolata sau stafide hidratate in cognac. Se coc pe gratarul din mijloc la foc mic. Se glazureaza cu ciocolata si fulgi de ciocolata. Am vrut sa decorez cu fulgi de cocos verde, nuca sau stafide dar le-am lasat mai simple, in doua nuante.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu finetti 73993
retete culinare - Briose cu finetti 73994
retete culinare - Briose cu finetti 73995
retete culinare - Briose cu finetti 73996
retete culinare - Briose cu finetti 73997

COMENTARII (6)

onuta 1

01.01.2011, 18:56

gustoase

La Ancuta 1

01.01.2011, 19:59

tare bune trebuie sa fie

LUK 1

02.01.2011, 14:46

frumoase si bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S