Briose cu jeleu de visine

de Julie in Prajituri, 28 Iun 2010 | 2221 vizualizari

 

Super briose dupa o reteta preluata de la Ina banateana.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g unt
  • 125 ml iaurt cu visine
  • 150 g zahar
  • 170 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml compot de visine (sau suc natural de visine)
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet cu praf de budinca de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu jeleu de visine:

Pregatim mai intai jeleul.

Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.

Pentru briose:

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Mixam bine amestecul.   Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).

Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei,asezam o lingurita cu jeleu de visine
si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.

Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici.

Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.

Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu jeleu de visine-0
Briose cu jeleu de visine-1
Briose cu jeleu de visine-2
Briose cu jeleu de visine-3
Briose cu jeleu de visine-4
Briose cu jeleu de visine-5
Briose cu jeleu de visine-6
Briose cu jeleu de visine-7

COMENTARII (16)

Julie

Julie 1

28.06.2010, 15:24

Multumesc mult tuturor!

nadina73

nadina73 1

29.06.2010, 01:35

ce bine arata super nota maxima

Julie

Julie 1

29.06.2010, 09:43

Te pup , Nadina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!